Yüzde 100 elektrikli ZS EV, Türkiye satışına o fiyattan başladı!

Yüzde 100 elektrikli ZS EV, Türkiye satışına o fiyattan başladı!

İngiliz otomobil markası MG’nin yüzde 100 elektrikli yeni modeli ZS EV, Türkiye’de satışa çıkmaya başladı. Fiyatı belli olan ZS EV’e ilişkin detaylar ise merak konusu haline geldi. İşte detaylar…

Otomobil dünyasındaki gelişmeleri yakından takip edenler için, İngiliz otomobil markası MG’nin yüzde 100 elektrikli yeni modeli ZS EV satışa çıktı. Özellikle son zamanlarda elektrikli üretime artan ilgi, markaları da bu alana yönlendirmeye başlamıştı. Öyle ki, pek çok marka elektrik üretimini garanti altına alabilmek adına yatırımlarını madenlere yöneltmişken; dünyada çok yoğun ilgi gören markalardan biri olan MG, yeni serisinin Türkiye fiyatını duyurdu.

Elektrikli araçlara artan ilgi verimlilik ve enerji temizliğinden kaynaklanırken, aynı zamanda uluslararası kuruluşların çevre için olduğu önlemler de markaları bu alana yönlendirdi. Bu noktada dikkat çeken modellerini yarıştırmaya başlamış olan markalardan son atılım İngiliz otomobil markası MG’den geldi. Yüzde 100 elektrikli yeni modelini tanıtan MG, ZS EV’i Türkiye’de de satışa çıkardı. İşte detaylar…

LANSMANA ÖZEL FİYATLA SATIŞA ÇIKTI

yuzde-100-elektrikli-zs-ev-turkiye-satisina-o-fiyattan-basladi-2.jpg

Euro NCAP’ten kazandığı 5 yıldız ile dünyanın en çok tercih edilen elektrikli otomobiller listesine giren ZS EV, Luxury versiyonunda panoramik açılabilir cam tavan, MG Pilot teknolojik sürüş destek sistemi, kablosuz telefon şarjı, V2L araçtan araca şarj özelliği, karbon fiber görünümlü ön konsol, sportif kırmızı dikişli koltuklar ve 448 litre bagaj hacmi standart gibi pek çok açıdan konfor sunarken; şehir içinde 591 km’ye varan menzil ile rakiplerinin bir adım kuşkusuz önüne geçti. Mart ayı itibarıyla lansmana özel fiyatı ile satışa çıkan ZS EV’in Türkiye fiyatı 1.379.000 TL olarak duyuruldu.

SATIŞI 1 MİLYONU GEÇTİ

SUV gövde yapısı, geniş iç hacmi, 448 litre bagaj kapasitesi ve 40’ın üzerinde prestijli ödül ile sektörünün son zamanlarda en çok konuşulan modellerinden biri olan ZS EV, 70’ten fazla ülkede 1 milyonun üzerinde satış rakamını aştı. Türkiye pazarına da giren ZS EV, bu pazarla birlikte satışını artırmayı hedeflerken; konuya ilişkin açıklama Doğan Trend Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı Tibet Soysal’dan geldi. Soysal, şöyle konuştu:

“Ülkemizde MG’ye gösterilen ilgi ve başarılarımız sayesinde yeni ZS EV’nin geliştirilmesinde aktif rol alan ülkelerden biri olduk. Yeni ZS EV’nin müşterilerimizin geri bildirimleri doğrultusunda geliştirildiğini söyleyebiliriz. Yeni ZS EV, sınıfının üstünde boyutları, 5 yıldızlı Euro NCAP güvenliği, ileri teknolojisi ve standart olarak sunulan premium özellikler ile rakiplerinden ayrılıyor.”