Zamlı emekli maaşlarının ne zaman yatacağı açıklandı: Bakan Bilgin, milyonlara müjdeyi verdi!

Zamlı emekli maaşlarının ne zaman yatacağı açıklandı: Bakan Bilgin, milyonlara müjdeyi verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı sürprizle, emekliler bayram coşkusunu erkenden yaşamaya başladı. Erdoğan, en düşük emekli maaşının 7500 TL olacağını açıklayınca, emekliler zamlı maaşları için bekleyişe geçti.

En düşük emekli maaşının 7500 TL olacağı açıklandıktan sonra, milyonlarca emekli zamlı maaşlarını alacakları tarih için bekleyişe geçti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 7500 TL’lik maaşın ne zaman hesaplara yatmaya başlayacağını açıkladı. Bakan Bilgin, Nisan ayından itibaren zamlı emekli maaşlarının yatırılacağını müjdeledi. Bakan Bilgin, zam kararından 8,8 milyon emekli vatandaşın faydalanacağını bildirdi.

Alınan son zam kararıyla beraber emekli maaşlarına Aralık 2022’den bu yana yüzde 114 zam uygulanmış oldu. Bu artışla beraber, resmi yetkililerin emeklileri enflasyonun olumsuz etkilerinden koruma girişimi devam ediyor.

3 AY SONRA YÜZDE 36,36 ORANINDA ZAM YAPILDI!

zamli-emekli-maaslarinin-ne-zaman-yatacagi-aciklandi-bakan-bilgin-milyonlara-mujdeyi-verdi-2.jpg

Emekli maaşı için en son Aralık 2022’de zam kararı gelmiş ve en düşük emekli maaşı 5500 TL olarak açıklanmıştı. Ocak ve Şubat ayında TÜİK verilerinde enflasyonda artış devam edince, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı emekli maaşları için tekrar bir revizyona gitti ve maaş çalışmalarına hız kazandırdı.

Yapılan çalışmalar neticesinde en düşük emekli maaşının 5500 TL’den 7500 TL’ye yükseltileceğini Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeledi. Erdoğan’ın kararının ardından, zamlı maaşların ne zaman yatacağı da belli oldu. 8,8 milyon emekli, Nisan ayında zamlı maaşlarını alacak.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNE YÜZDE 83 ZAM!

Aylıkları için zam alan emekliler, bayram ikramiyesi hakkında verilen kararla sevincini ikiye katladı. 2021 yılında bakanlık tarafından 1100 TL olarak belirlenen emekli bayram ikramiyesi, 2023 yılı için yüzde 83 zamlanarak 2000 TL’ye ulaştı.

2000 TL tutarındaki bayram ikramiyeleri, yılda iki kez olmak üzere emeklilere verilecek. İkramiyelerden ilki Nisan ayında ikincisi ise Haziran ayında emeklilerin hesabına yatırılacak. Bayram ikramiyeleri, her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı’ndan önce olmak kaydıyla yatırılır. Emekliler, o ayki maaşlarına ek olarak ikramiye alırlar.