Zirveden düşüş yaşandı! TCMB açıklamalarına göre 48,8 milyar dolar azalma var!

Zirveden düşüş yaşandı! TCMB açıklamalarına göre 48,8 milyar dolar azalma var!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası haftalık para ve banka istatistiklerini yayımladı. Merkez Bankası tarafından yayımlanan verilere göre döviz mevduatları 48,8 milyar dolar eridi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası haftalık para ve banka istatistiklerini yayınladı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamalara göre, 24 Şubat itibari ile bankadaki döviz mevduatlarının toplamının 212 milyar 542 milyon dolara düştü kaydedildi.

261,2 milyar dolarla zirve yapan döviz mevduatlarının, yapılan son açıklamalarda 48,8 milyar dolar kayba uğradı bildirildi. 2022 yılında yüzde 65’e yaklaşan döviz hesaplarının toplam bankacılık mevzuatı içerisindeki payı yüzde 40’ düştü. 24 Şubat itibariyle bankalardaki döviz mevduatlarının toplamının 212 milyar 452 milyon dolara gerilediği de yapılan açıklamalarda bildirildi.

MEVDUATTA İSE ARTIŞ VAR

dolar-1.jpg

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamalarda, haftalık para ve banka istatistiklerine yer verildi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından açıklanan para ve banka istatistiklerine göre, bankacılık sektöründeki toplam mevduat ki buna bankalar arası işlemler de dahil, 24 Şubat ile biten haftada 55 milyar 633 milyon lira artarak 9 trilyon 693 milyar liraya yükseldi. Aynı dönemde bankalardaki TL cinsi mevduat yüzde 2,7 artışla, 5 trilyon 382 milyar lira, yabancı para cinsinden mevduat ise, yüzde 2,2 azalışla, 3 trilyon 934 milyar lira oldu.

185,5 MİLYAR DOLAR YURT İÇİNDE TOPLANDI

alb-forex.jpg

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılan haftalık para ve banka istatistiklerinde, bankalarda bulunan toplam yabancı para mevduatının, geçtiğimiz hafta 219 milyar 173 milyon dolar düzeyinde gerçekleştiği ve bu tutarın 185,5 milyar doları yurt içinde yerleşik kişilerin hesaplarında toplandığı açıklandı. Yurtiçi yerleşiklerin toplam yabancı para mevzuatındaki değişimine bakıldığında ise, parite etkisinden arındırılmış verilere göre, 24 Şubat itibari ile 4 milyar 157 milyon dolarlık azalışın görüldüğü de ifade edildi.