2023 model Tofaş Şahin banda çıktı! Efsane model efsane fiyatı ile sıfıra araç piyasasının tozunu attıracak

2023 model Tofaş Şahin banda çıktı! Efsane model efsane fiyatı ile sıfıra araç piyasasının tozunu attıracak

Sıfır araç fiyatları yaşadığı yükseliş ile vatandaşın cebini kavururken sıfır Tofaş Şahin için beklenen açıklama geldi. Bir döneme damga vuran Tofaş efsanesi yollara efsane fiyatı ile geri dönüyor! 2023 modal Şahin özellikleri açıklandı.

2023 model Tofaş Şahin banda çıktı! Efsane model efsane fiyatı ile sıfıra araç piyasasının tozunu attıracak... Sıfır araç fiyatlarında yaşanan zam yağmuru araba sahibi olmak isteyen kişileri isyan noktasına taşırken gözler bir dönemin efsane ismi olan Tofaş Şahin modeline çevrilmişti.

2022 senesinde yapılan açıklama ile üretimine tekrar başlanacağı belirtilen model için yeni fabrika görüntüleri yayımlandı. Yayımlanan görüntüler kapsamında aracın üretim bandından çıktığı ve yeni modellerin satışa sunulmasına sayılı günler kaldığı ortaya çıktı. 2023 model Tofaş Şahin için renk seçenekleri ve teknik özellikleri de belli oldu.

2023 MODEL TOFAŞ ŞAHİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ!

Araba sahibi olmak istiyorum diyen kişilerin büyük bir merakla beklemiş olduğu 2023 model Tofaş Şahin için ilk görüntüler geldi. Türkiye'de ilk olarak 1988 senesinde üretilmeye başlanan araç ucuz fiyatı ile dikkat çekmiş ve rekor satış rakamına ulaşmıştı. 2002 senesine kadar üretimine devam edilen model daha sonra alınan karar ile yurt dışına satılmış ve Etiyopya'da üretilmeye başlanmıştı.

Bursalı Tofaş böylelikle Etiyopyalı olarak yola devam ederken Etiyopya aldığı karar ile 2023 yılında Tofaş Şahin üretimine yeniden başladı. Yapılan duyuru ile aracın üretimine resmen başlandığı ilan edildi. Aracın özellikleri şu şekilde sıralandı;

Güç: 80/5500 dev/dk

Ağırlık: 950 kg

Azami hız: 180 km/h

Silindir hacmi: 1.581cc

Bagaj kapasitesi: 460 litre

Lastik boyutları: 185/70/R14

Yakıt kapasitesi: 50 litre

0-100 hızlanma: 13.1 saniye

4 silindir 8 valf üstten tek egzantrikli motor

2023 MODEL SIFIR TOFAŞ ŞAHİN FİYATI NE KADAR, KAÇ TL OLDU, OLACAK?

Aracın satış fiyatı konusunda Etiyopya için 13 bin dolar olarak açıklanırken aracın yurt dışından ithal edilmesi durumundan nakliye, gümrük ve vergi ücretlerinin bu fiyata dahil edileceği belirtiliyor. Araç tekrar Türkiye'de üretilmemesi ve yurt dışından getirilmesi durumunda yaklaşık 300 bin TL bandında yer alacak gibi görünüyor.