2023 yılının ilk kabinesi toplanıyor! 8 Ocak kabine toplantısı gündemi

2023 yılının ilk kabinesi toplanıyor! 8 Ocak kabine toplantısı gündemi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yılın ilk kabinesi bugün toplanıyor. Kabine toplantısında gündem maddeleri neler belli oldu.

Yeni yılın ilk kabine toplantısı bugün yapılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın külliyede gerçekleştireceği toplantıda tüm Bakanlar hazır bulunurken, hem dış hem de iç siyasi gündem maddeleri, ekonomik meseleler ve meclise sunulması beklenen EYT yasası ile sözleşmeli personele kadro düzenlemesi hakkında son düzenlemeler yer verilmesi bekleniyor.

Toplantının kesin saati henüz açıklanmazken toplantının bugün saat 15:00 ya da 16:00 itibari ile başlaması bekleniyor. Toplantı aynı zamanda 2023 yılının ilk toplantısı olması nedeni ile büyük önem taşırken yine meclise sunulması beklenen EYT yasası ve sözleşmeli personele kadro düzenlemesi nedeni ile de milyonlarca kişi tarafından takip edilecek.

8 OCAK 2023 PAZARTESİ BUGÜN KABİNE TOPLANTISI VAR MI, KABİNEDE EYT YASASI VE SÖZLEŞMELİ PERSONELE KADRO DÜZENLEMESİ GELECEK Mİ?

Kabine toplantısının bugün yapılması beklenirken kabinede ki en önemli iki gündem maddesinin EYT ve sözleşmeli personele kadro müjdesi olarak öne çıkıyor. Hatırlanacağı üzere 2022 senesinin bitmesine sayılı günler kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklama ile ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan kişilere yaş şartı olmadan emeklilik müjdesi vermişti.

kabine-toplantisi-sonrasi.jpg

Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni bir EYT açıklaması yapması, bu açıklamanın ardından ise bu hafta EYT yasasının meclise gelmesi bekleniyor. Buna ek olarak 3600 ek gösterge ve sözleşmeli personele kadro düzenlemesinin de kabinede gündeme geleceği belirtilirken buna ek olarak seçim tarihi, yeni sosyal yardımlar ve destek kredisi paketlerinin de kabinede ele alınabileceği belirtiliyor.