2023’ün ilk Kabine Toplantısı için geri sayım başladı!

2023’ün ilk Kabine Toplantısı için geri sayım başladı!

2023 yılının ilk Bakanlar Kurulu toplantısının yapılacağı bugün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Kabine’nin yoğun bir gündemle toplanacağı öğrenildi. İşte Kabine Toplantısı gündemleri…

Bakanlar Kurulu olarak da bilinen ancak basında genellikle Kabine Toplantısı olarak isimlendirilen toplantının tarihi bugün. 2023 yılının ilk Kabine Toplantısı’nın yapılacağı bugün de toplantının başkanlığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üstlenecek. Beştepe’de gerçekleşecek olan Kabine Toplantısı’nda vatandaşların beklediği pek çok konu masaya yatırılacak. Kabine’nin gündemlerinden biri de erken seçim olacak.

Geçtiğimiz gün Antalya’da gerçekleşen Ziraat Bankası etkinliğine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı etkinlikten çiftçilere pek çok destek kredisi müjdesi vermişti. Erdoğan’ın açıklamalarında sadece kredi destek müjdeleri yer almadı. Aynı zamanda erken seçim mesajı da veren Erdoğan, “Belki tarihini birazcık öne alacağımız seçimlerle ilgili hazırlıklarımızı zaten uzun bir süredir yürütüyorduk” dedi. Erken seçimin masada olacağı beklenen bugünü Kabine Toplantısı’nın gündeminin ise epey yoğun olduğu öğrenildi.

EYT, SÖZLEŞMELİYE KADRO VE 3600 EK GÖSTERGE MASADA

2023un-ilk-kabine-toplantisi-icin-geri-sayim-basladi-2.jpg

18 Haziran 2023 Pazar günü yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerinin nisan ya da mayıs ayına alınabileceği Ankara kulislerini çalkalarken; Kabine Toplantısı’nın gündemi de netlik kazanmaya başladı. Kabine Toplantısı’na saatler kala vatandaşların gündeminde olan pek çok Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu düzenlemesinin de masada olacağı öğrenildi.

2 milyon 250 bin kişiyi emekli yapacak olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) takvimini görüşmesi beklenen Kabine Toplantısı’nın aynı zamanda 400 bini aşkın sözleşmeli personeli kadroya geçmesi sağlayacak olan sözleşmelilere kadro düzenlemesinin takvimini de ele alması bekleniyor. Kabinenin bir diğer gündemi ise 15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girecek 3600 ek göstergenin işleyiş süreci.

7'NCİ YARGI PAKETİ VE EKONOMİ MASANIN ANI KONUSU

Çat kapı hacizleri sona erdirmeyi planlayan ve uyuşturucu bağımlısı olan suçluların özel rehabilitesini sağlayacak özel cezaevlerinin kurulmasını öngören 7’nci yargı paketi hazırlıkları Adalet Bakanlığı’nca hazırlandı. Bugünkü Kabine de detayların netleşmesi beklenirken, paketin Bakanlar Kurulu’ndan onay olması halinde TBMM’ye geleceği biliniyor.

Kabine’nin yılın ilk kararlarını açıklayacağı bugün belki de en yoğun gündemi ekonomi oluşturacak. Esnaf ve dar gelirlilere dair yeni adımlar atmayı planladığı öğrenilen Kabine Toplantısı’nda orta gelirliler için ikinci el konut alımı projesinin detaylarının da konuşulması bekleniyor. Kabine Toplantısı kararları, toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulacak.