20'lik diş çektirilmeli mi? Çekilmezse nasıl sağlık sorunlarına neden olur? İşte yanıtı...

20'lik diş çektirilmeli mi? Çekilmezse nasıl sağlık sorunlarına neden olur? İşte yanıtı...

Yetişkinlik süreci ile başlayan 20'lik diş ağrıları bazı kişilerde ciddi sağlık sorunları ile kendini gösterirken ağrısız bu süreci atlatan az sayıda kişiler olduğu da biliniyor. Peki 20'lik diş çektirilmeli mi? Çektirilirse ne olur? İşte yanıtı...

Yirmilik diş ağrıları genel itibariyle uzun yıllar dişi çektirmeyerek dişin kök kısmındaki yamulma ile başlayan ve kendini gösteren sıkıntıların başında gelir.

20lik-dis1-min-1024x725-1.jpeg

20'lik diş çektirilmeli mi? Çekilmezse nasıl sağlık sorunlarına neden olur? İşte yanıtı...- Genel olarak 18 ile 30 yaşlarında başlayan 20'lik diş problemleri uzun yıllar kişinin günlük hayatını etkiler. 20'lik diş ağrıları genelde Dişin yarısı çıkmış yarısı da çene kemiğinde gömülü ise yaşanır.

6 ay ile 1 sene gibi zaman aralığında sürekli tekrarlayan diş eti ve çene iltihaplanmaları var ise, ileri derecede çürüme oluşmuşsa ve üst çenedeki 20 yaş dişlerinin çıkıp, alttaki 20 yaş dişlerinin çıkmaması durumuna bağlı dişlerde meydana gelen uzamalar olmuşsa dişin çekilmesinde fayda vardır.dis-agrisi-nedenleri-2.jpg

20'LİK DİŞ ÇEKTİRİLMELİ Mİ?

Genelde vatandaşlar arasında 20'lik dişin çektirilmesinde bir sakınca olmadığı bilgisi yaygın olsa da eğer sağlık sorunu teşkil etmiyorsa 20'lik dişin çektirilmesinin uzmanlar tarafından önerilmediği biliniyor.

Bazen ağızda çıkmamış ancak diş filmlerinde görülen gömülü kalmış 20 yaş dişleri, yaşamımız boyunca ağızda bir sorun çıkarmadan yerinde durabiliyor. Bu dişlerin çıkmaması sorun teşkil etmeyip, çekilmeleri gerekmeyebilir. Altlı ve üstlü olarak çıkmış 20 yaş dişleri, çiğneme görevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getiriyorsa çekilmeleri için bir neden yoktur.