45 ilde son anket sonucu! Bu pazar seçim olsa kim kazanır?

45 ilde son anket sonucu! Bu pazar seçim olsa kim kazanır?

ORC Araştırma şirketi son anket sonucu verilerini açıkladı. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimi için geri sayım başlarken partilerin ve adayların son oy oranları belli oldu.

45 ilde son anket sonucu! Bu pazar seçim olsa kim kazanır? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile 2023 seçim tarihi kesinleşmişti. Yapılan açıklama ile ÖSYM takvimi ile çakışması nedeniyle seçimler beklendiği gibi erkene aldı.

AK Parti grup toplantısında meclis kürsüsünden açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihini 14 Mayıs 2023 olarak duyurulmuştu. Seçim takvimi böylelikle kesinleşirken partilerin son oy oranları da merak konusu olmuştu. Konu hakkında son anket sonucunu açıklayan araştırma şirketlerinden biri de ORC Araştırma Şirketi oldu.

ORC ARAŞTIRMA SON ANKET SONUCU! BUGÜN SEÇİM OLSA PARTİLERİN SON OY ORANLARI! AK PARTİ, CHP VE İYİ PARTİ'NİN SON OY ORANI YÜZDE KAÇ?

Türkiye adım adım seçime doğru büyük bir hızla ilerlerken ORC Araştırma Şirketi tarafından 45 ilde yüz yüze yapılan son anket sonucu açıklandı. 4 bin 580 kişi ile yapılan son anket çalışması ile "Bu pazar seçim olsa kime oy verirsiniz?" sorusuna yanıt arandı. Seçime 105 gün kala partilerin oy oranları da belli oldu.

orc-aastirma-son-anket-sonucu.jpg

Türkiye'nin en büyük araştırma şirketleri arasında yer alan ORC Araştırma Şirketi Siyasi Eğilimler Araştırması Raporu Türkiye Geneli verileri açıklandı. Anket 45 ilde 4 bin 580 kişi ile yapılırken "Bu Pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" anketine gelen yanıtlara göre partilerin son oy oranları açıklandı. Açıklanan anket verilerine göre partilerin son oy oranları da belirlenmiş oldu. Buna göre;

AK Parti'nin son oy oranı: Yüzde 30,2

CHP'nin son oy oranı: Yüzde 23,1

İYİ Parti'nin son oy oranı: Yüzde 19,3

HDP'nin son oy oranı: Yüzde 7,6

MHP'nin son oy oranı: Yüzde 5,5

Gelecek Partisi'nin son oy oranı: Yüzde 2,7

DEVA Partisi'nin son oy oranı: Yüzde 2,6

Açıklanan son anket verilerine göre AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın son oy oranı yüzde 35,7 olarak hesaplanırken altılı masadan oluşan Millet İttifakı oy oranı ise yüzde 48,7 olarak hesaplandı.