50 milyon Facebook hesabı hacklenmiş!

50 milyon Facebook hesabı hacklenmiş!

Sosyal ağ Facebook, 50 milyon hesabın etkilendiği bir hacker saldırısı yaşandığını açıkladı. Saldırının Türkiye'deki hesapları da etkilediği düşünülüyor.

Kullanıcı bilgilerini izinsiz bir şekilde üçüncü parti şirketlere vermesiyle başı derde giren ve kullanıcıların güvenini kaybeden Facebook, yeni bir skandal ile karşı karşıya. Geçtiğimiz günlerde yaşanan bir olay sonucunda 50 milyon kişinin hesaplarının etkilendiği açıklandı.

Facebook hacklendi: 50 milyon hesap tehlikede

25 Eylül'de yaşanan olayın sonucunda açıklama yapan Facebook, 50 milyon hesabın etkilendiğini duyurdu. Ancak bu hesaplarla ilgili olarak ne gibi bilgilerin kötü niyetli kişilerin eline geçip geçmediği ise bilinmiyor. Yaşanan sorunun Facebook'ta bulunan hesabı 'başkalarının gözünden gör' özelliğinde bulunan bir açıktan kaynakladığı belirtiliyor.

Türkiye'deki hesaplar da etkilenmiş olabilir

Sorundan sonra her ihtimale karşı 90 milyon kullanıcıyı hesaplarından çıkış yapmaya zorlayan Facebook, kullanıcıların şifrelerini değiştirmelerine gerek olmadığını açıkladı. 90 milyon hesap içinde Türkiye'den de hesapların bulunduğu sosyal medyada ortaya çıktı. Yani son 3 günde Facebook size hesabınızdan çıkmaya zorladıysa bu saldırıdan etkilenmiş olma ihtimaliniz de bulunuyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Facebook sözcüsü, "İncelememiz henüz başlamış olduğu için bu hesapların kötü amaçla kullanılıp kullanılmadığı ya da bilgilerin ele geçirilip geçirilmediğini halen araştırıyoruz" dedi.

Haberin ardından Facebook hisseleri yüzde 3 değer kaybederek 163.87 dolara indi. Facebook "Başkasının gözünden gör" özelliğinin de geçici olarak durdurulduğunu da duyurdu.