81 ilde yardım parası! PTT üzerinden başvuru yapana 2.250 TL sosyal destek ödemesi müjdesi

81 ilde yardım parası! PTT üzerinden başvuru yapana 2.250 TL sosyal destek ödemesi müjdesi

Devletin ihtiyaç sahiplerine yaptıkları yardımlar artarak devam ederken PTT üzerinden başvuru sahiplerine destek ödemeleri için duyuru geldi. Devlet yardımları ve sosyal destek ödemeleri PTT'den yatırılıyor.

81 ilde yardım parası! PTT üzerinden başvuru yapana 2.250 TL sosyal destek ödemesi müjdesi - Devletin sosyal destek ödemeleri her geçen gün artmaya devam ederken bu yardımların dağıtıldığı merkezlerin başında PTT başta yer alıyor.

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik olarak dağıtılan yardım paraları için yeni başvurular ve yeni paketler açıklanırken başvurusu onaylanan kişilere de PTT üzerinden ödemeler devam ediyor. Başvuru şartlarını taşıyan kişiler e-Devlet üzerinden başvuru formu doldururken başvurusu onaylanan kişiler de PTT üzerinden ödemelerini alabiliyorlar.

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE SOSYAL DESTEK YARDIMI MÜJDESİ!

Devletin sosyal yardımları büyük bir hızla devam ederken 81 il genelinde yeni sosyal destek ödemeleri için başvuru ekranları açıldı. Türkiye genelinde Aile Destek Paketi programı ile ihtiyaç sahibi ailelere ödemeler yapılırken buna ek olarak 18 - 26 yaş arası gençlere yönelik olarak ta sosyal destek ödemesi müjdesi verildi. Destek ödemesi için başvurular e-Devlet sitesi üzerinden Aile Bakanlığı sayfası aracılığı ile yapılabiliyor. Söz konusu devlet yardımları karşılıksız ve geri ödemesiz olarak hesaplara yatırılıyor.

SOSYAL DESTEK DEVLET YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında "Sosyal Yardım Başvurunuza ilişkin nihai iş ve işlemler resmi ikametgahınızın bulunduğu (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne kayıtlı güncel ikametgahınızın bulunduğu) İl/İlçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından yürütülecektir" denilerek başvuruların yaşanılan il ve ilçelerde yer alan SYDV üzerinden de yapılabileceği belirtildi.

"Adresinin yurtdışı olması Adres gizliliği kararının olması

18 yaşından küçük olması T.C. Vatandaşlığının olmaması

Son 15 gün içerisinde hanenizden herhangi bir Sosyal Yardım Başvurusu bulunması durumlarında e-Devlet Sosyal Yardım Başvurusu değerlendirmeye alınmayacaktır" denilerek bu kişilerin dışında kalan kişilerin sosyal yardım başvurusu yapabilecekleri ifade edildi. Başvurusu onaylanan kişiler ödemelerini isterlerse IBAN numarası üzerinden banka hesabından ya da PTT şubeleri üzerinden alabilecekler.