ABD’den şoke eden iddia: Rusya, Kuzey Kore ile “yemek” karşılığı silah anlaşması istiyor!

ABD’den şoke eden iddia: Rusya, Kuzey Kore ile “yemek” karşılığı silah anlaşması istiyor!

Beyaz Saray Perşembe günü, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı körükleyecek yeni bir silah hazırlığı içinde olduğunu iddia etti. Gıda krizi ile karşı karşıya kalan Kuzey Kore’ye “yemek” karşılığında, Rusya ülkeden silah tedarik edecek! İşte detaylar…

Silah konusunda çaresiz kalan, yaptırımlar ve ihracat kontrolleriyle kısıtlanan Rusya'nın, 13 aylık savaşı sürdürmeye devam etmesine yardım etmek için diktatörlükle yönetilen ülkelere yöneldiği yönündeki son suçlama ABD’den geldi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby, "Kuzey Kore ve Rusya arasındaki anlaşmanın bir parçası olarak Rusya, Pyongyang'dan iki düzineden fazla silah ve mühimmat alacak" dedi. "Rusya'nın Kuzey Kore'ye bir heyet göndermeye çalıştığını ve Rusya'nın cephane karşılığında Kuzey Kore'ye yiyecek teklif ettiğini de biliyoruz” dedi.

GEÇEN YAZ DA İRAN RUSYA’YA YÜZLERCE UÇAK SATMIŞTI!

Yönetim daha önce, İran'ın yaz boyunca Rusya'ya yüzlerce saldırı uçağı sattığını açıkladı. Özel bir Rus askeri şirketi olan Wagner Group'un, Rusya savaşırken kuvvetlerini desteklemek için Kuzey Kore'den silah teslim aldığına dair kanıt sunmak için istihbaratın gizliliğini kaldırmıştı. Wagner paralı asker uygulaması ile bu savaşta Rusya’nın en büyük destekçisi.

Uzmanlar, Kuzey Kore'deki gıda krizinin, Kim Jong Un'un 11 yıllık kötü yönetiminin en büyük sonuçlarından biri olduğunu belirtti. Ancak yine de yakın bir kıtlık veya toplu ölüm belirtisi görmediklerini söylüyorlar. Kuzey Kore devlet medyasının bu ayın başlarında bildirdiğine göre, Kim tarım üzerindeki devlet kontrolünü güçlendirme ve tahıl üretimini artırmak için bir dizi başka adım atma sözü verdi. Bu açıklamanın hemen ardından Rusya ile gıda karşılığı silah anlaşmasını imzaladı.

ABD, RUSYA’YI İFŞA ERMEK İÇİN İSTİHBARAT KISITLAMALARINI GEVŞETTİ!

abdden-soke-eden-iddia-rusya-kuzey-kore-ile-yemek-karsiligi-silah-anlasmasi-istiyor-2.jpg

Dışişleri Bakanı Antony Blinken geçen ay ABD istihbaratının Çin'in Rusya'ya silah ve mühimmat sağlamayı düşündüğünü söyledi. Ancak Beyaz Saray yetkilileri Pekin'in silah teslimatını takip ettiğine dair henüz kanıt görmediklerini söylediler.

Rusya'nın Kuzey Kore'den silah alma çabalarının kamuoyuna duyurulması, Biden yönetiminin istihbarat bulguları üzerindeki kısıtlamaları gevşetmesiyle gerçekleşti. ABD, Rusya’ya ifşaat yapmak için politikalarını bilerek gevşetti.