Açıklama Elon Musk'tan geldi: Twitter kullanıcıları dikkat! 15 Nisan'dan itibaren yeni dönem başlıyor

Açıklama Elon Musk'tan geldi: Twitter kullanıcıları dikkat! 15 Nisan'dan itibaren yeni dönem başlıyor

Dünyanın en zengin insanı Space X'in ve Twitter'ın sahibi Elon Musk milyonlarca kullanıcısı olan twitter için önemli açıklama yaparak 15 Nisan'ı işaret etti.

Dünyanın bir çok ülkesinde milyonlarca kullanıcısı bulunan twitter uygulaması için yeni bir güncelleme yapıldığını Elon Musk açıkladı. Elon Musk platformun ücretli mavi tik özelliğiyle ilgili açıklama yaptı. Musk, 15 Nisan'dan itibaren yalnızca onaylı abonelerin paylaşımlarının diğer kullanıcılara önerilebileceğini, yani "Sana özel" bölümünde görüneceğini ve sadece bu abonelerin oylamalara katılabileceğini açıkladı.

210320231403067816640.webp

Açıklama Elon Musk'tan geldi: Twitter kullanıcıları dikkat! 15 Nisan'dan itibaren yeni dönem başlıyor- Elon Musk'ın mavi tik özelliği ile ilgili olarak yaptığı açıklamadan önce geçtiğimiz hafta, Musk'ın şirketi satın almasından önce onaylı hale gelen bazı hesaplardan bu özelliğin kaldırılacağı açıklanmıştı.

Musk bot hesaplarla mücadele etmenin tek gerçekçi yolunun bu olduğunu, aynı sebepten uygulamada yapılan anketlerde oy kullanma hakkının yalnızca onaylı hesaplara verileceğini de söyledi. Ancak bu hareket sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştirildi.twitter-logo.jpg

Twitter Blue, Taliban yetkilileri ve onların Afganistan'da öne çıkan destekçileri gibi tartışmalı gruplar tarafından da kullanılıyor.

Eskiden mavi tik paralı abonelik gerektirmiyordu ve kimin alabileceğine şirket karar veriyordu. Bu tik yüksek profilli hesapların gerçek kişiler olduğunu gösteriyordu.

Geçtiğimiz hafta ise 1 Nisan'dan itibaren mavi tiki kullanmaya devam etmek için para ödenmesi gerekeceği açıklanmıştı.