Ali Babacan ve Davutoğlu'nu şok edecek anket! Bu Pazar seçim olsa kime oy verirsiniz?

Ali Babacan ve Davutoğlu'nu şok edecek anket! Bu Pazar seçim olsa kime oy verirsiniz?

Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın yeni parti hazırlıklarını sürdürdükleri bu süreçte Metropoll Stratejik Ve Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından seçim anketi sonuçları açıklandı.

Metropoll Stratejik Ve Sosyal Araştırmalar Merkezi siyaset gündemini yakından ilgilendiren anket seçim sonuçlarını açıkladı.

DAVUTOĞLU VE BABACAN'A ŞOK!

Seçim hazırlığında olan partiler için dikkat çeken oranlar ortaya çıktı. Özellikle eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın yeni parti hazırlığında olduğu bu süreçte anket sonuçlarının açıklanması herkesi şaşırttı.

15 Kasım 2019 tarihi itibariyle Metropoll Stratejik Ve Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından yayımlanan anket sonuçlarına göre, AK Parti ve MHP, Ekim'de oylarını bir önceki aya göre artırdı.

basbakan21.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN REST ÇEKMİŞTİ

Yeni partilerin ise bu süreçte pek bir şansı olmadığı görüldü. Daha önce yeni partiler hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından şu açıklama yapılmıştı:

Bize diş geçiremeyenler birliğimize, beraberliğimize saldırıyorlar. AK Parti'den ne kurtarırsak kardır diyerek birileri pohpohlanıyor. Geçmişte bunları çok gördük. Vesayetle mücadele sırasında benzer teşebbüslere maruz kalmıştık.

Birileri sahaya sürülmeye çalışılmıştır. Bu siyaset mühendisliği oyunlarının hiçbiri tutamadı. Bunların gidebileceği tek yer sandığın en dibi olacaktır. Siyaset kapalı kapılar ardında kriz bekleyerek yapılacak iş değildir.

Tehditlerle, imalarla yapılacak iş değildir. Siyaset yapacaksanız milletin huzuruna çıkacaksınız, ne düşündüğünüzü, ne hayal ettiğinizi anlatacaksınız. Kendi kalbinize ve milletin yüreğine değil de başkalarının ağzına bakarak yapılan siyaset değildir. Gurur, kibir bunlarla yol yürüyenler bir yere varamazlar.

AK Parti milletin iktidara getirdiği bir partidir. Bu partinin millete rağmen siyaset yapması, kadro kurması düşünülemez. Önümüzdeki dönem her işin tıkır tıkır yürüdüğü bir dönem olacaktır. Sizlerin sadece desteğine değil, tespit ve tekliflerine de ihtiyacımız var.

İşte Metropoll'ün yayınladığı anket sonuçları:

metro1.jpgmetro2.jpg