Almanya'da birçok vatandaş aşı hasarı için tazminat davası açtı

Almanya'da birçok vatandaş aşı hasarı için tazminat davası açtı

Almanya'da aşı hasarı sebebiyle tazminat istemi dur durak bilmiyor. Almanya'da son zamanlardaki gündem aşı hasarı tazminatı oldu. İşte detaylar.

Almanya'da birçok vatandaş aşı hasarı için tazminat davası açtı: Almanya'da birçok aşının yan etkileri konusunda zan altında bulunan BioNTech ve Moderna gibi mRNA gibi aşı firmalarına tazminat davası açıldı. Korona aşılarının yan etkileri arasında felç ve ölüm riski söz konusu olduğu için şu ana kadar binlerce kişi tazminat istemi ile başvuru yaptı. Bu başvuruların şu anda 283 tanesi kabul edildi. Başvuru sayısı ise gittikçe artıyor.

YAN ETKİLERDEN DOLAYI TAZMİNAT İSTEMİ

Almanya'da birçok vatandaş aşı hasarı sebebiyle aşı firmalarına tazminat davası açtı. Bu aşılardan mRNA tabanlı olanlar için tazminat verilmeye başlandı.

Ayrıca bunun yanında BioNTech aşısından yine GBS (Guillain-Barre Sendromu) diye bilinen kas zayıflığı, yüz, kol, bacak gibi birçok yerde karıncalanma, felç ve hatta ölüm gibi sonuçların yaşandığı açıklandı.

Hal böyle olunca binlerce kişi bu aşı firmalarına tazminat davası açıyorlar. Tazminat davası kabul edilen şu anda 283 kişinin olduğu öğrenildi. Bununla birlikte mRNA ve diğer aşıları olan birçok kişide kalp kası iltihabı da ortaya çıktı.

283 KİŞİNİN TAZMİNAT TALEBİ KABUL GÖRDÜ

Welt am Sonntag gazetesinin yayımladığı habere göre mRNA aşılarının yan etkilerini kanıtlayan vatandaşların tazminat talebi kabul gördü. Tazminat isteği kabul edilen toplamda 283 kişinin olduğu öğrenildi.