Altay Tankı'nda flaş gelişme!

Altay Tankı'nda flaş gelişme!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Altay tankının bütün testlerden başarıyla geçtiğini belirterek, 'Şimdi Allah nasip ederse mayısta seri üretimle ilgili düğmeye basacağız.' Dedi

Sakarya'nın Serdivan ilçesindeki bir özel hastanenin açılış törenine katılan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, savunma sanayisine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Işık, savunma sanayisinde de büyük dönüşümü başardıklarını, Türkiye'nin kendi piyade tüfeğini ürettiğini ve NATO'nun 42 testinden başarıyla geçtiğini kaydetti.

Sakarya'nın savunma sanayisinin önemli şehirlerinden biri haline geldiğini vurgulayan Işık, şöyle devam etti:

"Altay tankını Sakarya'da geliştirdik. Şubat sonu itibarıyla Altay tankı bütün testlerden başarıyla geçti. Şimdi Allah nasip ederse mayısta seri üretimle ilgili düğmeye basacağız. Bir aksilik olmazsa Altay tankının seri üretimiyle ilgili kararı mayısta vermiş olacağız. Bu ülke kendi helikopterini kendi üretme noktasına geldi. Atak'ın 20'ncisini Konya'da Türk Silahlı Kuvvetlerimize teslim ettik, hem de üzerindeki silahlar büyük oranda yerli, atışlarını izledik, gurur duyduk, göğsümüz kabardı."

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin kendi insansız hava aracını, gemisini, uydusunu yaptığını, Türkiye'nin hayatın her alanında gelişim ve değişimi yaşadığını, bunları sürdürmeye devam edeceklerini aktardı.