Altılı masa iktidar olursa bakanlık sayısı artacak! İşte yeni bakanlıklar

Altılı masa iktidar olursa bakanlık sayısı artacak! İşte yeni bakanlıklar

Türkiye 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacağı ilan edilen seçimlere kilitlenirken altılı masanın Cumhurbaşkaın adayı öncesi Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ni açıkladı.

Altılı masa iktidar olursa bakanlık sayısı artacak! İşte yeni bakanlıklar - 2023 yılında yapılacak olan genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi partilerin seçim çalışmaları da yakından takip ediliyordu. Hatırlanacağı üzere MHP Genel Başkanı tarafından yapılan açıklama ile Cumhur ittifakının adayı bir kere daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olarak açıklanmıştı.

Cumhur ittifakının adayının belirlenmesinin ardından gözler muhalefet kanadı tarafından kurulan altılı masanın adayına çevrilmişti. Altılı masa tarafından yapılan 11. toplantı da aday ismi açıklanmazken adaydan önce 6'lı masa seçim beyannamesi adı verilen Ortak Politikalar Mutabakat Metni için beklenen duyurusunu açıkladı. Yapılan açıklamada çok önemli düzenlemelere yer verildi.

ALTILI MASANIN YENİ BAKANLIKLARI! HANGİ DÜZENLEMELER YAPILACAK?

Altı partinin yayımladığı Ortak Politikalar Mutabakat Metni büyük yankı uyandırdı. "Hukuk Adalet ve Yargı", "Kamu Yönetimi", "Yolsuzlukla Mücadele, Şeffaflık ve Denetim", "Ekonomi, Finans ve İstihdam", "Bilim, AR-GE, Yenilikçilik, Girişimcilik ve Dijital Dönüşüm", "Sektörel Politikalar", "Eğitim ve Öğretim", "Sosyal Politikalar", "Dış Politika, Savunma, Güvenlik ve Göç Politikaları" başlıkları altında derlenen bildiri içerisinde bakanlıklar ilgili de de düzenlemeye yer verildi.

Bakanlıklar ve resmi kurumlar hakkında yapılacak düzenlemeler kapsamında ise Bakan yardımcılıkların kaldırıp, müsteşarlık sisteminin kurulacağı belirtildi. Yeni bakanlıklar ve var olan bakanlıkların düzenlemesi kapsamında ise;

"Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nı Kadın, Aile ve Çocuk Bakanlığı olarak yapılandıracağız.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nı İklim, Çevre ve Orman Bakanlığı şeklinde yapılandıracağız. Şehircilik ve Afet Yönetimi Bakanlığı kuracağız.

Hazine'yi Maliye Bakanlığı'ndan ayıracak ve ayrı bir bakanlık şeklinde yapılandıracağız.

Ticaret Bakanlığı'nı Esnaf ve Ticaret Bakanlığı şeklinde yapılandıracağız.

Bilişim ve Yenilikçilik Bakanlığı kuracağız" diyerek kurulacak olan yeni bakanlıklar ilan edildi.