Altılı masada kritik aday belirleme görüşmesi

Altılı masada kritik aday belirleme görüşmesi

Altılı masa 13 Şubat'ta 12'nci toplantısı için bir araya gelecek. Liderler zirvesinde gündem aday belirleme süreci olacak. Toplantı öncesi Meral Akşener ile Temel Karamollaoğlu'nun yapacağı görüşme kritik önem taşıyor.

Altılı masada kritik aday belirleme görüşmesi - 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimlerine kısa süre kala altılı masa aday belirleme sürecine giriş yapacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs'ı işaret eden seçim tarihi sonrası muhalefet harekete geçti. Muhalefet kanadının bir çatı altında toplandığı masada genel başkanlar 1 yılda 11 kere bir araya gelmesine rağmen görüşmelerin ortak mutabakat metni için olduğu anlaşıldı.

Aday bilmecesi 13 Şubat'ta yapılacak 12'nci toplantıda belli olacağı bekleniyor. Saadet Partisi ev sahipliğinde toplanacak masada Temel Karamollaoğlu liderler turunu sürdürüyor.

Karamollaoğlu, Meral Akşener hariç diğer ortaklarıyla görüştü.

ALTILI MASADA CUMHURBAŞKANI ADAYI BELİRSİZLİĞİ

Görüşmelerde Kemal Kılıdaroğlu'nun adaylığı görüşüldü. Uzun süredir masanın gündeminde olan tartışmalı konuda mutabık kılınamadığı için toplantı tarihine kadar CHP ile İYİ Parti kamuoyu yoklamasında çözümü buldu.

Anket yoklaması yapacak iki lider, seçmenin destek vereceği ön planda tutulan siyasi liderler masaya taşınacak. Genel başkanlar aralarında henüz zamanı bilinmeyen sürede ortak kararda birleşecek.

Kulis bilgilerine göre, Temel Karamollaoğlu ile Gültekin Uysal direkt Kılıçdaroğlu adaylığında oyunu kullanacağı, Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu belirli tavizler üzerinden desteğini verebileceği belirtildi.

Meral Akşener'in ısrarla karşı çıktığı adaylıkta bugün kritik görüşme yapılacak.

UZLAŞMA SAĞLANIYOR

Karamollaoğlu, liderler turunda bugün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ziyaret edecek. Görüşmede iki lider aday konusunda karşılıklı düşüncelerini aktaracağı, toplantı günü ortak hareket edilmesinde karar kılınacağı söyleniyor.

Adayın 13 Şubat'ta belirleneceği toplantı sonrası kamuoyuna törenle açıklanacağı, liderlerin önemli ölçüde uzlaşma sağladığı bilgisi paylaşıldı.

Cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde, bugün son görüşme kritik önem taşıyor.

İYİ PARTİ'NİN ADAY VURGUSU

İYİ Parti, sandıktan kesin 'kazanacak aday' söylemini devam ettirmesi Karamollaoğlu-Akşener görüşmesine de yansıyacak.