Android İşletim Sistemleri İçin Büyük Tüyo! Whatsapp Mesajları Nasıl Gizlenir? İşte Tüm Detaylar…

Android İşletim Sistemleri İçin Büyük Tüyo! Whatsapp Mesajları Nasıl Gizlenir? İşte Tüm Detaylar…

Dünya çapında en çok tercih edilen anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kişisel gizliliğe oldukça önem vermektedir. Bu nedenle ve kullanıcı deneyimlerini iyileştirmek için düzenli olarak yeni özellikleri uygulamaya dahil etmektedir.

WhatsApp kullanıcıları kendilerine gelen mesajların ana ekranda nasıl gizleneceğini araştırıyor. Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefon kullanıcıları için tüm adımlar tek tek açıklandı. WhatsApp uygulaması tamamen kişisel bilgilerin ve görüşmelerin yer aldığı bir platformdur.

Gizliliğe kullanıcılar kadar önem veren WhatsApp, biyometrik koruma ile mesajların gizlenebileceğini açıkladı. Akıllı telefonlarda WhatsApp mesajlarının kilitlenebilmesi ile mesajların başka kişiler tarafından okunması kolaylıkla engellenebilmektedir. Bunun için yapılması gerek basit birkaç işlem bulunmaktadır. WhatsApp mesajlarının kilitlenebilir özelliği ile kullanıcılar, mesajlarının başka kişiler tarafından okunabilme riskini tamamen ortadan kaldırabilir.

İLK ÖNCE TELEFON AYARLARI

20320231027596132250.webp

Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefonlarda ilk olarak ayarlar menüsüne girilerek, güvenlik ve gizlilik seçeneğine ulaşılmalıdır. Bu bölümde cihazın açılması için parmak izi kilidi açılmalıdır. Park izi ekle seçeneği ile parmak izi ayarlamaları tamamlanmalıdır. Bu aşamadan sonra WhatsApp uygulamasına geçilerek sağ üst kısımda yer alan üç noktalı menü açılmalı ve bu kısımdan ayarlar seçeneğine ulaşılmalıdır. Gizlilik seçeneğinde, parmak izi kilidi aktif edilmelidir. Bu aşamada uygulama, ne kadar süre içerisinde uygulamamın kilitlenmesinin istendiğine dair bir ekran sunar ve buradan istenilen süre tercih edilir. Bildirimlerde içeriği göster seçeneği ise, kapatılmalıdır. Bu düzenlemeler ile kullanıcıların parmak izi olmadan WhatsApp uygulamasına giriş yapılamamaktadır.

KİLİT EKRANINDA BİLDİRİMLERİ KALDIRMA

3570003-e93c53b30388d179b33f6a50c91e4737-1366x1366.jpg

Telefonlar kilit modunda ile gelen yeni bildirimlerin ekranda gözükmemesi için de telefonların ayar menüsünden, bildirim seçenekleri ayarlanmalıdır. Bildirim seçeneklerinde yer alan gizlilik sekmesinin altında yer alan kilit ekranındaki bildirimler aracılığı ile ekran bildirimlerini kapatılabilir. Bu sayede, WhatsApp uygulamasına ait bildirimler, cihazların kilit ekranında da gözükmez.