Android telefona herkesin yıllardır beklediği o özellik geliyor!

Android telefona herkesin yıllardır beklediği o özellik geliyor!

Android telefon sahibi vatandaşlar sabırsızlıkla beklediği özellik ile ilgili çalışmaların devam ettiği Google tarafından açılandı. Bu özelliğin hala onay aşamasında olduğu bildirildi. Özellik onaylandığında ise telefonlara güncelleme ile sağlanacak.

Android telefona herkesin yıllardır beklediği o özellik geliyor: Google Android telefon kullanıcılarına müjdeli haberi verdi. Herkesin yıllardır beklediği o özellik artık geliyor. Android telefonlarda bu özelliğin gelmesi ile webcam olarak kullanılmaya başlanacak. Google bu özellik üzerinde çalıştığını açıkladı.

Android telefonlarda kamera bilgisayara bağlanarak webcam gibi kullanılmak için önceden üçüncü parti uygulamalardan yardım almak şarttı. Fakat gelecek özellik ile buna artık gerek kalmayacak. Bu özellik ile tak çalıştır şeklinde bir webcam desteği sağlanabilecek. Peki bu yeni özellik nasıl kullanılacak?

YENİ ÖZELLİK NASIL KULLANILACAK?

Google açıkladığı yeni özellik ile Android telefonlarda artık webcam çok kolay bir şeklide kullanılabilecek. Mishaal Rahman tarafından keşfedilen bu yeni özellik milyonlarca Android kullanıcısını mutlu edecek cinsten. Google DeviceAsWebcam adı verdiği bu hizmet üzerine çalıştığını açıkladı. Bu özellik UVC yani USB video sınıfı modunu destekleyerek Android akıllı telefonun webcam olurak kullanılmasını sağlayacak.

Artık bu özellik telefonlarda bilgisayardaki kolay bir şekilde kullanılabilecek. Söz konusu bu webcam desteği ile Android ilk defa üçüncü bir uygulamaya gerek olmadan webcam özelliğini kullanabilecek. Google bu özelliğin entegrasyonunun henüz onaylanmadığını fakat bunun üzerinde çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Gelecekte bir işletim sistemi güncellenmesinin telefonlara eklenebileceğini bildirdi.

Bu yeni özellik ile Android telefonlarda webcam üçüncü bir uygulamaya gerek kalmadan rahat bir şekilde çalışabilecek. Bu özellik üzerinde hala çalışılmakta olduğu ve henüz net bir sonuca ulaşılamadığı da açıklanan bilgiler arasında yer aldı. Bu özellik onaylanır onaylanmaz ise telefonlara güncelleme şeklinde getirileceği de duyuruldua