Android telefonlara tek tıkla kolaylık sağlayacak yeni özellik geliyor!

Android telefonlara tek tıkla kolaylık sağlayacak yeni özellik geliyor!

Akıllı telefonların gelişimi devam ediyor. Android telefonlar için bir süredir belenen ‘Geçiş Anahtarları’ üzerinde çalışıldığı öğrenilirken, bu özelliğin sağlayacağı kolaylıklar da ortaya çıkmaya başladı. İşte detaylar…

Devam eden çip krizini aşmakla uğraşmanın yanı sıra, kendisini her geçen gün geliştirmeye devam eden teknoloji dünyasında en hızlı gelişen ürünlerden birisi hiç kuşkusuz cep telefonları. Cep telefonlarının her geçen gün birbirinden farklı özellikleri, teknoloji kullanıcıları ile buluşmaya devam ederken; artık pek çok işlemi birkaç tıkla yapmak mümkün hale geldi. Android kullanıcıları için ise, şimdilerde ‘tek tık’ kolaylığı çalışmaları başladı.

Daha önce iOS işletim sistemine ait akıllı telefonlarda, yani iPhone’larda yer alan herhangi bir platforma tek tuşla giriş yapmayı sağlayan ‘Geçiş Anahtarları’ özelliği, bir süredir Android cihazları için de konuşulmaya başlanmıştı. Pek çok teknoloji kullanıcısı, bu özelliğin Android’e gelmesi gerektiğini dillendirirken, markaların çalışma yapmaya başladığı öğrenilmişti. Bu özelliğe ilişkin önemli gelişmeler yaşandı. İşte detaylar…

GEÇİŞ ANAHTARI ÖZELLİĞİNİN VİDEOSU PAYLAŞILDI

android-telefonlara-tek-tikla-kolaylik-saglayacak-yeni-ozellik-geliyor-2.jpg

Android cihazlarına bu yıl içerisinde gelmesi beklenen Geçiş Anahtarları özelliğine ilişkin ilk video paylaşımı, teknoloji alanında paylaşım yapan ve önemli bir kitleye sahip olan Dashlane’den geldi. Dashlane isimli sosyal medya kullanıcısı, Twitter hesabından paylaştığı video üzerinden bir Android cihazın Geçiş Anahtarları ile e-Posta girişinin nasıl yapıldığını paylaştı. Hazırlık aşamasında olan bu özelliğin sağladığı kolaylık dikkatler kaçmazken, yeni özelliğe ilişkin merak da artmaya başladı.

GEÇİŞ ANAHTARI BEKLENEN GÜVENLİĞİ SUNAMAYABİLİR

2023 yılı içerisinde Android kullanıcılarına sunulması beklenen Geçiş Anahtarları, tek tuş sayesinde pek çok yere giriş yapmayı ya da pek çok fonksiyonu aktif hale getirmeyi sağlasa da, pek çok tartışmayı da beraberinde getirdi. Uzman isimler tarafından, güvenlik açısından tam bir koruma sağlamadığını söylediği akıllı telefonun bir başkası tarafından ele geçirilmesi halinde kayıtlı hesaba tam erişim hakkını Geçiş Anahtarı sayesinde edinebileceği söyleniyor. Bu kaygı yaratmayı başarmış gibi görünse de henüz markalardan konuya ilişkin bir açıklama gelmedi. Dolayısıyla Geçiş Anahtarları özelliğinin ek bir güvenlik önlemi taşıyıp taşımayacağı henüz bilinmiyor.