Ankara'da 4,5 büyüklüğünde deprem

Ankara'da 4,5 büyüklüğünde deprem

AFAD'ın verilerine göre Ankara'nın Kalecik ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ankara Valisi Şahin, can veya mal kaybı bilgisi almadıklarını açıkladı. Bakan Kurum da olumsuz bir ihbar alınmadığını belirtti.

AFAD sosyal medya hesabından depreme ilişkin verileri paylaştı.

Kalecik ilçesi merkezli deprem Ankara geneli ve çevre illerden de hissedildi. Saat 22.53 sıralarında meydana gelen deprem 12.81 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'da meydana gelen deprem sonrası olumsuz bir ihbarla karşılaşılmadığını söyledi.

Bakan Kurum, vatanşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Vali Şahin: Can veya mal kaybı yok

Ankara Valisi Vasip Şahin, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Şahin, "Şu ana kadar Kalecik Kaymakamlığına ve Valiliğimize intikal eden can veya mal kaybı bulunmamaktadır. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir" açıklamasını yaptı.

AFAD: Olumsuz bir ihbar bulunmuyor

AFAD, Kalecik merkezli 4,5 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir ihbar alındığını bilgisi paylaştı. "Geçmiş olsun Ankara" mesajını paylaşan AFAd, gelişmelerin takip edildiğini belirtti.

Çevre illerden de hissedildi

Ankara'nın Kalecik ilçesinde meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem, Çankırı ile Çorum'da da hissedildi.

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremin kentte hafif şekilde hissedildiğini, herhangi bir olumsuzluğun kendilerine iletilmediğini söyledi.

Kalecik Belediyesi: Herhangi bir sorun bulunmamaktadır

Kalecik Belediyesi tarafından, ilçede meydana gelen deprem nedeniyle herhangi bir sorun bulunmadığı açıklandı.

Belediyenin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Kalecik'in herhangi bir bölgesinde, herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Ekiplerimiz sahada gerekli inceleme ve çalışmalara başlamıştır. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı