Antalya'da en güzel kanaryalar ödül için yarıştı

Antalya'da en güzel kanaryalar ödül için yarıştı

Antalya Döşemealtı ilçesindeki Orfe Atlı Spor Kulübü'nde gerçekleştirilen etkinlikte en güzel kanaryalar ödül için yarıştı.

Güzellik yarışmaları sadece insanlarla sınırlı değil elbette; kediler, köpekler ve hatta develer bile en güzelin hangisi olduğunu bulmak için yarışıyor. Antalya'da düzenlenen kanarya güzellik yarışması da bundan farklı değildi; iki gün süren organizasyonda 500'e yakın kanarya en güzel kanarya unvanı için yarıştı.

Döşemealtı ilçesindeki Orfe Atlı Spor Kulübü'nde gerçekleştirilen etkinlikte Türk ve Alman hakemler, ülkenin farklı bölgelerinden gelen "Yorkshire" ve "Lancashire" cinsi kanaryaları değerlendirdi.

Değerlendirme sonucunda kanaryalar 42 kategoride sıralandı.

Antalya'dan Yakup Erdem'in kanaryası "Lancashire" ırkının, Edremit'ten Mahmut Balcı'nın kanaryası ise "Yorkshire" ırkının en iyisi olarak belirlendi.

Antalya Kafes Kuşları Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Dönmez, yaptığı açıklamada, bu yıl sekizincisini düzenledikleri yarışmanın ödül töreniyle sona erdiğini söyledi.

Dönmez, yarışmanın sezonun son yarışması olduğunu belirtti. "Lancashire ırkında 16, Yorkshire ırkında ise 26 kategoride dereceye giren kanaryalar seçildi" dedi.

"Güzel bir yarışma oldu. İlgi büyüktü. Yarışmamıza katkılarından dolayı tüm kanarya severlere teşekkür ediyoruz."