Apple, klasik müzik tutkunlarına özel uygulama geliştirdi! Apple Music Classical özellikleri nedir?

Apple, klasik müzik tutkunlarına özel uygulama geliştirdi! Apple Music Classical özellikleri nedir?

Apple tarafından bir yeniliğe daha imza atıldı. Apple müzik uygulaması içerisinde kullanılabilir “klasik müzik hizmeti” sonunda uygulamaya geçildi. Özellikle klasik müzik tutkunları için bu gelişme yeni bir dönemin başlangıcı olacak. İşte detaylar…

Severek kullanılan Apple müzik uygulamasına yeni bir soluk kazandırıldı. Klasik müzik severler için hazırlanan yeni uygulama sınırlı bir bölgede kullanılıyor. Şu an için Asya ülkeleri başta olmak üzere Vietnam, Malezya, Filipinler ve Tayland bölgelerindeki iPhone kullanıcılarının hizmetine açıldı.

APPLE MUSIC CLASSICAL UYGULAMASI ÜCRETİ

Tasarlanan bu yeni uygulama 2021 yılında satın alınmış Prime Phonic hizmeti üzerinden oluşturuldu. Çalma listeleri ve ses içerikleri başta olmak üzere meta verileri ve arama işlevleri de bu alanda yer alıyor

Apple Musıc Classıcal tanıtımı gerçekleştirildi. Uygulama içerisinde 5 milyonu aşkın klasik müzik parçası bulunuyor. Yalnızca iPhone kullanıcıları için İOS 15.4 ve üzerindeki sürümler ancak kullanabiliyor. Apple'ı müzik standart abonelik ile beraber kullanılabilen uygulama için ek bir ödeme yapmak gerekmiyor, denildi.

APPLE MUSIC CLASSICAL ÖZELLİKLERİ NEDİR?

apple-klasik-muzik-tutkunlarina-ozel-uygulama-gelistirdi-apple-music-classical-ozellikleri-nedir-2.jpg

Yeni uygulama sayesinde klasik müzik kitaplığı daha aranjmanlı ve portatif hale getirildi. Özellikle buradaki kayıtların her birindeki test çözünürlüğü artırıldı. Kalite ses kaybı olmadan elde edilebiliyor.

Pratik olarak tasarlanmış arayüz sayesinde katalog numarası üzerinden arama yapılabiliyor. Besteci, orkestra şefi ve eser sıralanabilir. Sınırlı bölgede geçerli olan uygulama şu an için İngilizce başta olmak üzere Fransızca ve İspanyolca’nın yer aldığı 7 farklı dilde kullanılabiliyor.

APPLE MUSIC CLASSICAL NE ZAMAN PAYLAŞILACAK?

Apple Music Classical uygulaması şu anda gelişim sürecinde bu nedenle çevrimdışı olarak dinleme fırsatı sunulmuyor. Ayrıca İpodos henüz çalıştırılamıyor. Bu tabletler üzerinde henüz bir entegre sağlanamadığı anlamına geliyor.

5 milyonu aşkın klasik müzik parçasını tek bir noktada bir araya getiren Apple Musıc Classıcal için henüz diğer bölgelerde ne zaman faaliyete başlayacağına dair bilgi paylaşımı yapılmadı. Fakat gelişim aşaması devam eden uygulama için ek bir abonelik hizmeti gerekmediği bu nedenle ek bir ücret ödenmeyeceği de biliniyor.