Apple'dan tehlike uyarısı! Telefonları göğsünüze yaklaştırmayın ölümcül olabilir: iPhone 11,  iPhone 14, iPhone 8 Plus ve...

Apple'dan tehlike uyarısı! Telefonları göğsünüze yaklaştırmayın ölümcül olabilir: iPhone 11, iPhone 14, iPhone 8 Plus ve...

Dünyanın en çok satan telefon markaları arasında yerini alan Apple marka telefonlar için Apple'dan ölümcül tehlike uyarısı geldi. Milyonlarca insanın sahip olduğu telefon için dikkat çeken uyarı.

Apple'dan iPhone sahibi milyonlarca kullanıcısına beklenmeyen sağlık uyarısı yapıldı. Uyarılarda Apple tarafından ölümcül olabileceği yönünde dikkat çeken açıklamalarında bulunması telaşa sebebiyet verdi.

2597422-810x458.jpg

Apple'dan tehlike uyarısı! Telefonları göğsünüze yaklaştırmayın ölümcül olabilir: iPhone 11, iPhone 14, iPhone 8 Plus ve...- Apple tarafından iPhone kullanıcılarını yapılan uyarıda kalp pili veya başka bir implantı olan kullanıcıları iPhone'larını göğüslerinden en az on beş santim uzakta tutmaları konusunda uyardı.

Dünyanın en çok satan telefon, tablet, saat gibi markalarıyla ün salan Apple, mıknatısların ve elektromanyetik alanın makinelerin işlevlerini etkileyebileceği ve bunun ölümcül olabileceği konusunda uyarıda bulunurken yaklaşık 3 milyon Amerikalıda kalp pili ve 200.000 kişide de defibrilatör olduğu tahmin ediliyor.iphone-takvim-23-crsd.webp

Yapılan Apple açıklamalarında, 'Belirli koşullar altında, mıknatıslar ve elektromanyetik alanlar tıbbi cihazlarla etkileşime girebilir. Bu tür tıbbi cihazlarla olası etkileşimlerden kaçınmak için Apple ürününüzü tıbbi cihazınızdan güvenli bir mesafede tutun.' denildi.

Bu uyarılar, ilk olarak iPhone 12’nin Ekim 2020’de piyasaya sürülmesiyle ortaya çıktı. Aylar sonra Americans Heart Association, içindeki mıknatıslar konusunda uyarıda bulundu.

Brown Üniversitesi araştırmacılarından Dr. Michelle Wu, 2021’de “Mıknatısların implant içeren elektronik cihazlarla etkileşime girebileceğini her zaman biliyorduk, ancak iPhone 12’nin mıknatıs teknolojisinde kullanılan mıknatısların gücüne şaşırdık” demişti.