Asgari ücrete ek zam açıklaması o isimden geldi zamlı maaş tablosu gün yüzüne çıktı! Çift haneli olacak

Asgari ücrete ek zam açıklaması o isimden geldi zamlı maaş tablosu gün yüzüne çıktı! Çift haneli olacak

Asgari ücrete ara zam için son dakika açıklaması o isimden geldi! Asgari ücrete ek zam beklentisi gündemdeki yerini korurken umutlandıran haber verildi.

Asgari ücrete ek zam açıklaması o isimden geldi zamlı maaş tablosu gün yüzüne çıktı! Çift haneli olacak... Ekonomik olarak zorlu günler geçiren milyonlarca asgari ücretli çalışan gözlerini gelecek ek zam müjdesine çevirmişti. Ankara kulislerinde de ek zam haberleri gündemin bir numaralı konusu olarak konuşulmaya devam ediyordu.

Konu hakkında yeni bir son dakika gelişmesi yaşandı ve eski Ekonomi Bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi tarafından asgari ücrete yeni zam için hem rakam hem de tarih verildi. Asgari ücrete ara zam için aldığı kulis bilgisini paylaşan Çelebi yeni rakamı çift haneli olarak duyurdu.

2023 YILI ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN RAKAM VE TARİH O İSİMDEN GELDİ!

Asgari ücrete yeni zam beklentisi kamuoyunda geniş yankı bulurken hatırlanacağı üzere geride kalan Aralık ayında kurulan asgari ücret tespit komisyonu ile kıran kırana bir zam pazarlığı yaşanmıştı. TÜRK-İŞ istediği rakamı alamadığı için masadan kalkarken çoğunluk kararı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile asgari ücrete yüzde 55 oranında zam açıklanmıştı.

2022 yılına 4 bin 250 TL olarak başlayan, Temmuz ayında yapılan ara zam ile 5 bin 500 liraya çıkartılan asgari ücret böylelikle 2023 yılında 8 bin 506 liraya çıkartılmıştı. Yapılan rekor zam vatandaşı geçici olarak rahatlatırken yükselen enflasyon oranı nedeni ile daha ilk günden maaşlar ceplere girmeden erimişti. Bu da asgari ücrete bir kere daha ara zam beklentisi oluşturdu.

ASGARİ ÜCRETE 2023 YILINDA ARA ZAM GELECEK Mİ, YENİ ZAM VAR MI?

Milyonlarca kişi asgari ücrete yeni zam haberi beklerken konu hakkında son dakika açıklaması eski ekonomi bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi tarafından yapıldı. Çelebi yaptığı açıklamasında "Tahminime göre Mart aylık asgari ücretinin 10 bin TL seviyesine ulaşacağını düşünüyorum” diyerek asgari ücrete Mart ayında yeni bir zam açıklanacağını ve maaş tutarının 10 bin TL olacağını iddia etti.