CHP Fabrika Ayarlarına Geri Döndü! 13 Kere Dersim Sözü Kriz Çıkardı

CHP Fabrika Ayarlarına Geri Döndü! 13 Kere Dersim Sözü Kriz Çıkardı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uzun yürüyüşü, kavgaları sadece ertelemeye neden oldu. CHP'de yaşanan durgunluk ve dostluk havası CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol'un önceki gün TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konşmada Tunceli'den tam 13 kez Der

Gürsel Erol'un konuşmasında özellikle Dersim vurgusu yapması ulusalcı vekillerin tepkisini çekti. Vekiller tepkilerini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da iletti.

KRİZ ÇIKARAN KONUŞMA

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, terör örgütü PKK'nın şehit etitği öğretmen Necmettin Yılmaz ile ilgili TBMM Genel Kurulu'nda  bir konuşma yaptı. Konuşmasında olayı protesto eden Gürol şunları söyledi:

 

"Bugün buradan Düzgün Babanın, Munzur Babanın, Kureyş Babanın, Baba Mansur'un, Derviş Cemal'in, Sarı Saltuk'un, Ağuçan'ın, Sultan Hıdır'ın, Ana Fatma'nın, ocaklarımızın toprakları, özgürlüklerin şehri Dersim'den, cumhuriyet şehri Tunceli'den tüm Türkiye'yi selamlıyorum.

Ocaklarımızın topraklarına bir masumun, bir umudun, bir emeğin, bir eğitimcinin temiz, saf kanı terör örgütü tarafından haince ve alçakça akıtıldı, topraklarımızın kutsallığına ihanet edildi. Necmettin öğretmenin kanı yüreğimizde ateş oldu, gözlerimizde yaş oldu, annesinin babasının acısı bizim acımız oldu. Bir kez daha bu kürsüden, Necmettin'imize sahip çıkamadığımız için Dersim halkı adına ailesinden özür dilerim.

Bu acının tarifi yok. Bundan sonra evladınız bizim evladımız, bizim onurumuzdur. Dersim toprakları sizin de evinizdir. Necmettin öğretmene sıkılan kurşun Dersim'in tarihine, Dersim'in kültürüne, Dersim'in geleneklerine, Dersim'in inançlarına sıkılan kurşundur. Necmettin öğretmene sıkılan kurşun Dersim'e, Türkiye'ye ve insanlığa sıkılan kurşundur. Bu topraklar yüzyıllardır özgürlüğün, hoşgörünün, insan sevgisinin ve adalet için direnişin topraklarıdır. Tunceli'den, Dersim'den, ülkemize bela olan, 80 milyon yurttaşımızın yaşamını tehdit eden terör örgütlerine buradan sesleniyorum; eli kanlı katillere, insanlık suçu işleyenlere, hainlere sesleniyorum: Eğer kan dökerek, can alarak terör eylemlerinize devam edecekseniz bilin ki Tunceli'de de, Dersim'de de, Türkiye'de de vatan için, ülke için bedel ödeyecek milyonlar vardır. Artık yeter! Bir yurttaş, bir baba, bir milletvekili ve her şeyden önce bir öğretmen çocuğu olarak sesleniyorum: Ülkemizde çocukların yetim kalmadığı, anaların ağlamadığı... Terör sürecinin devamından sorumlu tek kurum siyaset kurumudur çünkü siyaset kurumunun görevi sadece sorunları seslendirmek değildir, yalnızca şehit cenazelerinde saf tutmak değildir. Bugün artık terör ülkemizin ulusal bir sorunudur, bunu çözmek de siyasi iradenin görevidir. Artık evlere ateş düşmesin, analar ağlamasın, çocuklar yetim kalmasın, kahrolsun terörizm, yaşasın özgürlük ve demokrasi diyorum.

Buradan Dersim halkına sesleniyorum: Sen ki yüzyıllardır insanlık onuru için mücadele etmiş bir halksın."

ROL ÇALDI

Gürsel Erol'un konuşmasında Tunceli'den sürekli olarak Dersim olarak bahsetmesi ulusalcı vekillerin de sabırlarını taşırdı. Şehit öğretmen Necmettin Yılmaz ile ilgili düzenlenen bir törende Tunceli CHP İl Başkanı Ali Rıza Güder'in kamuoyunda ilgi çeken konuşmasının ardından burada düzenlenen miting de vekilleri rapatsız etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gürsel Erol'un yönetime danışmadan böyle bir miting düzenleme kararı almasından duyduğu rahatsızlığı katılmayarak gösterdi.

Edinilen bilgilere göre, mitinge katılan bazı vekiller de burada zoraki olarak bulundu. Adının veaçıklanmasını istemeyen bir CHP'li vekil, Gürsel Erol'un  İl Başkanı Güder'in önünü kesmek için böyle bir hamlede bulunduğunu belirterek, "Litinge zoraki olarak katıldık. Zaten Kemal bey de tepkisinden dolayı mitinge katılmadı" dedi.

PKK'NIN HEDEFİ YAPTI

Gürsel Erol'un PKK'nın hedefi olduğunu açıklamasını da inandırıcı bulmadıdığını ifade eden vekil, namlunun uundaki asıl ismin Tunceli İl Başkanı  Ali Rıza Güder olduğunu ifade etti. Gürsel Erol'un CHP Genel Merkezi'ne söylemeden  Tunceli'de miting düzenleneceğini kamuoyuna duyurduğunu anımsatan CHP Milletvekili, " Erol bey, il başkanını terör örgütü PKK'nın namlusunun ucuna hedef yaptı. Oysa miting düzenlemeye gerek yoktu. İl başkanımız zaten kamuoyunda alkışlanan etkili bir konuşma yapmıştı" diye konuştu.