CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan eleştiri açıklaması!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan eleştiri açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu siyasetçiler arasında olduğu iddia edilen eleştiri konusunda açıklamalarda bulundu.

Bugün Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı Üye Katılım Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalarda siyasilerin eleştirilme konusuna değinirken, bu konu üzerinde adalet ve adalet arama gibi konularına da değindi.

ADALET HEPİMİZ İÇİN GEÇERLİ BİR KAVRAMDIR!

Cumhuriyet Halk Partisi olarak adalet isteğinden vazgeçmeyeceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "CHP'li olmak kolay değildir, CHP'li olmak için adalet isteğinden asla vazgeçmeyeceksiniz. Sadece yakınlarınız için değil sizi sevmeyenler için de adalet isteyeceksiniz. Çünkü haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Adalet karşısında çifte standart olmaz. Adalet hepimiz için geçerli bir kavramdır. CHP'li olmanın ağırlığı vardır. CHP'li olmak omuzlarına yük almak demektir. CHP'li olmak demek kul hakkı yememek demektir." şeklinde bu konuda vatandaşların da bilinçli olması gerektiğinden bahsetti.

O SİYASETÇİDEN ÜMİDİ KESMEMİZ LAZIM!

Vatandaşlar arasında herhangi bir şekilde siyasilerin ayrım yapmaması gerektiğine değinen Kemal Kılıçdaroğlu, siyasilerin her şeyi ben bilirim mantığı ile siyasete girmelerinin de büyük bir hata olduğundan bahsetti. Siyasilerin eleştiriye açık olması gerektiğini söyleyerek, "CHP'li olmak demek vatandaşlar arasında hiçbir ayrım yapmamak demektir. Herkesi kucaklamanız lazım. Belediye başkanı arkadaşlarıma, milletvekili arkadaşlarıma, il ve ilçe başkanı arkadaşlarıma hep söylerim. Gittiğiniz yerde sizi eleştiren birisi olursa dikkatle dinleyin derim. Onu dinleyeceksiniz, lafı ağzına tıkamayacaksınız. Sonra kendi düşüncelerinizi aktaracaksınız. Çünkü akıl akıldan üstündür. Ben her şeyi bilirim ve kimse beni eleştiremez diye bir siyasetçi o noktaya gelirse, o siyasetçiden ümidi kesmemiz lazım." diyerek vatandaşlara bu konuda seslendi.

Seneler önce okuduğu bir haberden örnek veren Kemal Kılıçdaroğlu, "Hollanda'da bir ressam çok güzel kuş resimleri yapmış. Sergi salonuna bir sürü insan gelmiş, sergiyi geziyorlar. Bakmışlar bir yaşlı adam, bir tablonun önünden hiç ayrılmıyor. Vatandaşa tabloyu beğendiniz mi? Çok beğendim diyor. Satın mı alacaksınız? Bunu satın alacak param yok diyor. Ama tablonun önünden hiç ayrılmadınız? Bu tabloda bir hata var diyor. Siz ressam mısınız? E ben ressam değilim. Nedir hata diyor.bu kadar büyük bir kuş, bu kadar ince bir dala konamaz, bu dal kırılır diyor. Bakılıyor köylü haklı." ifadeleri ile anlattığı anısı ile birlikte siyasette de durumun bu şekilde ilerlediğinden bahsetti. Tek adam rejimine de karşı olduğunu açıklayarak her şeyi bilirim mantığı ile ilerlenemeyeceğinden bahsetti.