CHP'den ortak metinde şehir hastanelerini kapatacağız ibaresinin bulunduğu iddiasına yanıt!

CHP'den ortak metinde şehir hastanelerini kapatacağız ibaresinin bulunduğu iddiasına yanıt!

Altılı masa tarafından yayımlanan ortak metinde şehir hastanelerinin kapatılacağı yönünde ibare bulunduğu iddia edilmişti. Bu iddialara CHP yanıt verdi.

Geçtiğimiz günlerde altılı masa tarafından gerçekleştirilen toplantının ardından seçim öncesinde ortak bir metin yayımlanmıştı. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile birlikte de bu metinde altılı masa tarafından "Şehir merkezlerini kapatacağız" şeklinde bir ibarenin bulunduğu iddia edildi. CHP tarafından ise bu açıklamanın ardından iddialar yalanlandı.

ŞEHİR HASTANELERİ HAKKINDA YAPILAN AÇIKLAMA DOĞRU MU?

Konuya ilişkin CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin tarafından yapılan açıklamada bu şekilde bir ibarenin bulunmadığı ifade edilerek, "Çünkü 25 yıl boyunca döviz bazında Amerika'nın, Avrupa'nın enflasyonu oranında milletimizin kaynaklarını yabancı, yandaş şirketlere aktarmak durumunda kaldığımız şirketlerdir. Şehir hastanelerinin devasa kamu zararı vardır. Bu projelerin maliyetlerinin çok yüksek olduğunu defalarca dile getirdik. AK Parti'nin şehir hastaneleri üzerinden yaptığı yolsuzluğun önünü keseceğiz, 'şehir hastanelerini kapatacağız' diyen kimse yok." şeklinde durumun herhangi bir şekilde gerçeği yansıtmadığı söylendi.

Bu açıklamaların yanı sıra da altılı masa tarafından açıklanması beklenen en önemli konunun da Cumhurbaşkanı adayı olduğu ifade edilerek sosyal medyada da adayın ne zaman açıklanacağı yeniden merak konusu oldu.

Altılı masa tarafından adayın ne zaman açıklanacağı konusunda ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarih vererek 13 Şubat 2023 tarihinde artık altılı masanın adayının net bir şekilde açıklanacağı öğrenildi. Konu hakkında yapılan diğer açıklamalarda da adayın yüksek olasılık ile Kılıçdaroğlu olacağı konuşulsa da gözler yeniden açıklanacak olan tarihe çevrildi.