CHP'lilerden İP'e sert tepki

CHP'lilerden İP'e sert tepki

İP'in CHP ile ittifakına duyuduğu pişmanlığı dile getirmesi, CHP'lileri kızdırdı.

İP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ'ın 'CHP ile ittifak bize oy kaybettirdi'sözlerine İYİ Parti'ye geçen CHP milletvekilleri tepki gösterdi.

İP için zorla istifa ettirilerek gönderilen 15 vekilden biri olan CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, "30 yıldır siyaset yapıyorum. Biz İYİ Parti'ye geçmeseydik, İP seçime giremeyecek, Meclis'in bir parçası olamayacaktı. Aynı 2002 yılında yüzde 9.5'le baraj altında kalan Doğru Yol Partisi'nin durumuna geleceklerdi. İP yüzde 9.96 oy aldığını unutmasın. Onların bize vefa borcu vardır. Genel başkanımızın talimatıyla demokrasi için biz İP gittik. Gittiğimiz için de pişman değiliz. İyi ki İP Meclis'e geldi. Ama bu açıklamalar gerçekten bizi üzdü" diye konuştu.

"BU SÖYLEMİN AYAĞI YERE SAĞLAM BASMIYOR"

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ise, konuyla ilgili şunları söyledi: "İttifak üzerinden her iki parti de kazandı. Bu söylemin ayağı yere sağlam basmıyor. Tüm illerdeki sonuçlar oy durumları ve geçişleri açısından tek tek analiz edilmeli. Bu yapıldıktan sonra bir siyasi söyleme dönüştürülebilir.

"İP BARAJ SORUNUNU BİZİM SAYEMİZDE ÇÖZDÜ"

Şimdi İP bugün baraj sorunu olmadan milletvekili çıkarabildiyse -ki baraj sorunu olduğu görüldü- bu sonucu almalarını sağlayan seçime katılma yeterliliğini biz sağladık. Bugün vekil çıkardılarsa, Meclis'te grup kurdularsa bu CHP'nin demokrasinin önünü açmak adına yaptığı hamlesi sayesinde. Uzlaşı kültürüne ihtiyacımız var.

Hemen birbirimizi incitmek, yıpratmak çok doğru değil. Biz en azından buna dikkat etmeye gayret ediyoruz."

"İP'İ SEÇİME BİZ SOKTUK"

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker de, "Biz demokrasi adına İP'i seçime soktuk. Ama İP seçimde alınan sonucu CHP'ye mal etmesi bence yapılan siyasi birlikteliğe karşı etik bir söylem olmamıştır. Takdiri Türk milleti verecektir"diye konuştu.