Cumhur İttifakı'na bir parti daha mı katılacak?

Cumhur İttifakı'na bir parti daha mı katılacak?

Dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu arasında yapılan görüşme kafaları karıştırdı. HÜDA PAR’ın ittifaka katılıp katılmayacağı merak edildi.

2022 yılının sonuna doğru gündeme gelmeye başlayan 2023 cumhurbaşkanlığı seçimi, yeni yıla girilmesi ile birlikte sıklık ile konuşulmaya başlandı. 18 Haziran tarihinde yapılması beklenen seçimlerin erkene alınıp alınmayacağı son günlerde tartışılan başlıca konular arasında yer alırken Millet İttifakı’nın adayının da henüz açıklanmamış olması kafaları karıştırdı.

Bir süredir seçimlerin erkene alınıp alınmayacağı mevzusu çeşitli iddialar ile gündeme gelmeye devam ederken geçtiğimiz akşam “erkene alabiliriz” açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iddiaların doğru olduğunu da kanıtlamış oldu.

Seçimlerin ne zaman yapılacağı halen gizemini korumaya devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı AK Parti Genel Merkezi’nde ziyaret eden HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, görüşme çıkışında kafaları karıştıran açıklamalarda bulundu. Yapıcıoğlu’nun açıklamaları, “Cumhur İttifakı’na yeni bir parti mi geliyor?” sorusunu akıllara getirdi.

1 SAATLİK TOPLANTI DİKKAT ÇEKTİ!

cumhur-ittifakina-bir-parti-daha-mi-katilacak-2.jpg

Şu sıralar yaptığı açıklamalar ile adından söz ettiren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, dün akşam sat 18:00’de AK Parti Genel Merkezi’ne giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Yaklaşık olarak 1 saat kadar süren görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yapıcıoğlu, ittifak konusunu da değerlendirdi.

AÇIKLAMALASI KAFALARI KARIŞTIRDI!

Daha önce yapmış olduğu açıklamalarda ittifak tekliflerine açık olduğunu belirtmiş olan Yapıcıoğlu, dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Seçim tarihinin en geç şubat ayı içerisinde belli olacağını belirten Yapıcıoğlu, bir ittifaka dahil olunması konusunda şu ifadeleri kullandı: “Diğer partiler ile de görüşmeler yapıyoruz. Bu görüşmeler devam edecek. Biraz daha sabretmeniz gerekecek. Konular netleştiği zaman, mevzular inşallah sizler aracılığı ile kamuoyu ile de paylaşılacaktır. Birkaç başlığımız vardı. Evet, konuştuk. Seçimler de bu başlıklardan birisiydi.”

Hangi ittifaka daha yakın olduğu sorulan Yapıcıoğlu, “Bakalım, zaman gösterecek” şeklinde yanıt vererek kafaları karıştırdı.