Cumhurbaşkanı Erdoğan, erken seçime yeşil ışık yaktı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, erken seçime yeşil ışık yaktı!

Bir süredir gündemi meşgul eden erken seçim mevzusuna, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da bir yorum geldi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuya ilişkin açıklamaları…

2023 yılına girilmesi ile birlikte birçok farklı konu başlığı altında çeşitli güncellemeler yapılmaya başlandı. 3600 ek gösterge ile başlayan sonrasında ise EYT ile devam eden 2022 yılı çalışmalarının yeni yıla etkileri merak edilirken cumhurbaşkanlığı seçimleri için de hazırlıklar hızlandı.

Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı arasında geçeceği bilinen 2023 cumhurbaşkanlığı seçimleri, son günlerde gündemden düşmemeye başladı. Cumhur İttifakı’nın adayının mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacağı kesinleşirken 6’lı masadan konuya ilişkin henüz bir açıklama gelmedi. Daha önce yapmış olduğu açıklamalarda Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayını seçimlere aza bir zaman kala açıklanacağını ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçmenleri heyecanlandırırken bu kez de gündeme erken seçim iddiaları gelmeye başladı.

Bir süredir gündemden düşmeyen erken seçim iddiaları, birçok kişiden gelen farklı tahminler ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Kimine göre 6 Nisan, kimine göre 14 Mayıs tarihinde gerçekleşmesi beklenen cumhurbaşkanlığı seçimleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da gündemine girdi. Geçtiğimiz günlerde düzenlenmiş olan AK Parti MYK toplantısında gündeme geldiği bilinen erken seçim mevzusuna ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iddialara yanıt verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI!

cumhurbaskani-erdogan-erken-secime-yesil-isik-yakti-2.jpg

Aylar önce yapılmış olan açıklamalara göre 18 Haziran tarihinde gerçekleşeceği tahmin edilen 2023 cumhurbaşkanlığı seçimleri, bir süredir gündemden düşmemeye devam ediyor. Seçim tarihinin öne alınacağı ve bu konu hakkında da çalışmaların başlatılmış olduğu ileri sürülürken geçtiğimiz günlerde düzenlenmiş olan AK Parti MYK toplantısında da konunun gündeme geldiği öğrenildi. Seçmenler konuya ilişkin net bir açıklama beklerlerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya ilişkin fikirlerini dile getirdi.

Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katılım sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim mevzusuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim tarihinin öne çekilmesine ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Mevsim şartlarını göz önünde bulundurarak belki biraz öne çekecek olduğumuz 2023 seçimlerinin önemini en iyi sizler biliyorsunuz. Milletin kurduğu, iktidara getirmiş olduğu bir siyasi teşekkür olarak ifade ettiğimiz AK Parti’nin bu imtihanı da başarılı bir şekilde geçmesini sağlamak bizlerin ve heyetin sorumluluğudur.“

EN GEÇ ŞUBAT AYINDA BELLİ OLACAK!

YSK’nın seçim hazırlıkları için en az 3 aya ihtiyacı olduğunu belirten yetkililer bir erken seçim kararının verilmesi durumunda söz konusu tarihin en geç şubat ayı içerisinde açıklanması gerektiğini ifade etti.