Cumhurbaşkanı Erdoğan Gençlik Festivalinde Konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gençlik Festivalinde Konuştu

Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından düzenlenen bir etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin gençleri kazanma çabalarının beyhude olduğunu söyledi ve AK Parti'nin yirmi yılı aşkın süredir genç vatandaşlara verdiği desteğin altını çizdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) tarafından üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen gençlik festivali ÜNİAK Fest, Pazar günü İstanbul'da görkemli bir törenle başladı. Törenin onur konuğu olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzun süren alkışlar arasında sahneye çıktı ve genç vatandaşların hayatlarını iyileştirmek için Türkiye'nin desteğinin devam edeceği sözünü verdi.

İstanbul Volkswagen Arena'da 81 ilden gelen coşkulu kalabalığa "Gençlerle aramıza kimsenin girmesine asla izin vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz" dedi. Yirmi yılı aşkın bir süredir üst üste seçimleri Erdoğan'ın AK Parti'sine karşı kaybeden muhalefet partileri, Haziran 2023'te yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde genç seçmenlerin desteğini almaya çalışıyor.

"Gençlerimizle gurur duyuyoruz. Onlar bizim geçmişle gelecek arasındaki köprümüzdür. Yüreklerinde inanç, cesaret ve Allah vergisi zekâ var. AK Parti gençliği Türkiye'nin geleceğidir; Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni yüz yılını anlamanın anahtarıdır" dedi.

"Bu gençlikle birlikte (geleceğe) yürüyebildiğim, davamızın sancağını onlara teslim edebildiğim için Allah'a şükrediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı, yerel siyasetteki ilk günlerine atıfta bulunarak, gençliğinden bu yana hayatını ülkesine hizmet etmeye adadığını söyledi. "Ancak son zamanlarda bazı insanlar nesilleri harflerle etiketliyor ve onları bölmeye çalışıyor. Medya üzerinden bir kuşak ayrımı algısı yaratmaya çalışıyorlar" diyerek Z kuşağı olarak adlandırılan ve önümüzdeki seçimlerde ilk kez oy kullanacak olan kuşakla ilgili tartışmalara atıfta bulundu.

Erdoğan, partisinin genç destekçilerini üniversitelerde AK Parti'yi tanıtmaya çağırdı ve partinin gençlerden en çok oyu aldığını ve önümüzdeki seçimlerde de en çok oyu almaya devam edeceğini söyleyerek övündü. "AK Parti'nin gençlik kolları son iki yılda 423.000 yeni üyenin kaydedilmesine yardımcı oldu ve toplamda 2 milyondan fazla yeni üye kabul ettik. Sonuç olarak AK Parti 11 milyondan fazla üye sayısıyla diğer partilerin önünde, muhalefet partilerinin ise çok önünde yer alıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı, AK Parti hükümetlerinin gençlere yönelik başarılarını, özellikle eğitimdeki engellerin kaldırılması olarak sıraladı. "Yıllarca bu ülkenin çocukları okul kapılarından geri çevrildi. Okul notlarındaki eşitsizlik nedeniyle üniversite eğitiminden mahrum bırakıldılar. Şimdi herkes üniversitelere girme hakkına sahip" dedi. Başörtülü kızların 1997'deki meşhur darbenin gölgesinde üniversite eğitimine erişimlerinin engellendiği 1990'ların sonu ve 2000'lerin başına atıfta bulunuyordu.

İmam-hatip okullarına devam eden erkek çocuklar da yüksek puanları haksız bir şekilde kırpıldığında adaletsizlikle karşı karşıya kalmış ve üniversite giriş sınavlarında yüksek puan alma şanslarını neredeyse kaybetmişlerdi. "Yıllarca bu ülkenin çocukları üniversite harçlarıyla boğuştu; maddi imkânları ve kalacak yurtları olmadığı için okulu bırakmak zorunda kaldılar. Nihayet bu sorunları çözdük" diyen Erdoğan, harçların kaldırılması ve yeni yurtların inşa edilmesinin dönüm noktası olduğunu belirtti.

"Mesleki eğitimdeki adaletsizliği, meslek liselerindeki öğrencilerin üniversiteye girebilmeleri için puan kontenjanını kaldırarak sona erdirdik. Kız öğrenciler için başörtüsü yasağını kaldırdık. Seçilme yaşını önce 30'dan 25'e, sonra 18'e indirdik. Tüm öğrencilere öğrenim kredisi sağladık ve yurt kapasitesini 850.000'e çıkardık" dedi.