Cumhurbaşkanı Erdoğan yeminini etti! İşte Erdoğan’ın yeni kabine açıklamaları!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeminini etti! İşte Erdoğan’ın yeni kabine açıklamaları!

28 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilen ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra yeni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olarak açıklandı. Cumartesi günü Erdoğan yaptığı açıklamaları ile yeni kabineyi duyurdu.

14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilen seçimlerde, adayların barajı geçememesi nedeni ile 28 Mayıs 2023 Pazar günü ikinci tur seçimleri düzenlendi. Seçim sonuçlarına göre yeni Cumhurbaşkanı yeniden Recep Tayyip Erdoğan oldu.

3 Haziran 2023 Cumartesi günü Erdoğan, göreve başlamak için yemin törenine katıldı. Birçok ülkeden devlet insanlarının dahil olduğu tören sonunda Erdoğan, konukları için bir akşam yemeği verdi. Yemeğin ardında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. Bu açıklamaların arasında yeni kabinede yer aldı. Erdoğan konuşmasına ilk olarak seçim sonuçlarının ülke için hayırlı olmasını dileyerek başladı.

‘SEÇİM SÜRECİNİ TAMAMLAMIŞ BULUNUYORUZ’

cumhurbaskani-erdogan-yeminini-etti-iste-erdoganin-yeni-kabine-aciklamalari.png

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumartesi günü gerçekleştirdiği açıklamalarına şu şekilde başladı; ‘’Demokrasimizin gücüne güç katan bir seçim sürecini tamamlamış bulunuyoruz. Ülkemiz tarihinde pek çok ilke sahne olan seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihinde sadece seçim yapmamış, gelecek asrın nasıl olacağına karar vermiştir. Milletimiz iradesiyle istiklal ve istikbaline sahip çıkmıştır. Türkiye Cumhuriyeti 2200 yılı aşan devlet, bin yılı aşan millet şuuruyla kendi mecrasında akmaya devam edeceğini göstermiştir.’’

‘BUGÜN DÜNDEN DAHA GÜÇLÜ’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarına şu şekilde devam etti; ‘’Türkiye bugün dünden daha güçlüdür, demokrasimiz daha kuvvetlidir. Yarınlarımız daha aydınlıktır. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde düşüncesini sandığa yansıtan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanına layık gören vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Cumhur İttifakı’nda ortaklarımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Umudunu Türkiye’nin yükselişini ülkemizin güçlenmesine bağlamış hiçbir kardeşimizin mahcup etmeyeceğiz. Sandıktan iki kez güvenoyu almanın bahtiyarlığı içindeyiz. 85 milyon vatandaşımızla birlikte yüz milyonların umudunu taşıdığımızın farkındayız. Göreve başlama törenimizde ifade ettiğim ilkeler temelinde 85 milyonun birliği, dirliği, refahı ve esenliği için yılmadan çalışacağız. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak tüm Türkiye’ye hizmet edeceğiz. Eski kabine üyelerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Yeni mesai arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.’’