Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Nesil Fırtına Obüsleri teslim töreninde konuştu 2023 bol müjdeli geçecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Nesil Fırtına Obüsleri teslim töreninde konuştu 2023 bol müjdeli geçecek!

Yeni Nesil Fırtına Obüsleri teslim töreni kapsamında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 yılının bol müjdeli geçeceğini duyurdu.

2023 seçim çalışmalarına start veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yoğun bir program yürütmeye devam ederken beklenen Yeni Nesil Fırtına Obüsleri Teslim Törenine katıldı. Düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan savunmada millilik vurgusu yaparken 2023 yılının müjdelerle dolu olacağını söyledi.

Türk savunma sanayisini milli ve yerli yapmak için çalıştıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan göreve geldiklerinde yüzde 20 seviyesinde olan savunma sanayinde millilik oranını yüzde 80'lere çıkarttıklarını belirterek bu oranı arttırmak için çalışmalara devam edeceklerini dile getirdi. Erdoğan teslim töreninde bugün 6 adet teslimi yapılan yeni nesil fırtına obüslerinin sayısını 140'a çıkartacaklarını söyledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN 2023 AÇIKLAMASI: BOL MÜJDELİ GEÇECEK!

Yapımı tamamlanan 6 adet Yeni Nesil Fırtına Obüsleri için düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Dev eserlerimizle inşallah gücümüzü perçinliyor, daha da sağlamlaştırıyoruz. Son 20 yılda elde ettiğimiz tüm bu başarıları Türkiye Yüzyılımızın girizgahı olarak görüyoruz. 2023'ü diğer alanlarla birlikte savunma sanayinde de dönüm noktası haline getirmekte kararlıyız.

obus-toreni.jpg

2023 yılı 7'den 70'e herkesi gururlandıracak çok mühim gelişmelerin yaşandığı müjdelerle dolu bir yıl olacak. MMU'yu hangardan çıkarıp tüm dünyaya göstereceğiz. Bayraktar Kızılelma'nın uçuş manevra testleri gerçekleştirilecek. İlk SİHA gemisi olacak Anadolu'yu da bu yıl hizmete alıyoruz" diyerek 2023 yılının bol müjdelerle dolu dolu geçeceğini söyledi.

YERLİ MOTOR NE ZAMAN ÜRETİLECEK?

Türkiye'nin yerli motor üretimini de kendisinin yapacağını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan fırtına obüslerinde yerli motorun 2025 senesinden itibaren kullanılmaya başlanacağını söyledi.