Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan altılı masaya 'Altı kaptan bir gemiyi batırır' göndermesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan altılı masaya 'Altı kaptan bir gemiyi batırır' göndermesi!

''Yüz Yüze Türkiye Esnaf Buluşması” programına Ankara'da katılım sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan oldukça önemli konulara değindi.

Seçimlere oldukça kısa bir süre kaldığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 4-5 ay kaldığı halde hala adayını açıklamayan altılı masa hakkında konuştu. “Yüz Yüze Türkiye Esnaf Buluşması” programına Ankara'da katılım sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan oldukça önemli konulara değindi.

Yapığı konuşmasında estek Paketi limitini 50 milyar ilave ile 150 milyar liraya çıkardıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan altılı masanın adayını hala belirlememiş olmasına değinirken önemli konu başlıklarından da konuştu.

ESNAFA KREDİ MÜJDESİ!

Esnafların kullandığı kredi hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında ''Politika faizindeki düşüşe paralel olarak, esnaflarımızın kullandığı kredilerdeki hazine sübvansiyonunu yüzde 50’ye kadar artırdık. Esnaflarımıza tahsis ettiğimiz 100 milyar liralık kaynak için Halkbank kredilerinin faiz oranını yüzde 9,5’ten yüzde 7,7’ye indirdik. Cumhuriyetin 100. yılında 100 milyar TL olarak hayata geçirilen esnaf paketinden şimdiye kadar 136 bin esnaf yararlandı. 3 ay 45 milyar TL’ye ulaşan kredi kullanım miktarı günden güne arttı.'' dedi.

Esnafa sağlanan paketin 150 milyar TL'ye çıktığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da ki konuşmasında ''Esnafın çok büyük teveccüh gösterdiğini bu paketin limitini 50 milyar TL ilave ederek toplamda 150 milyar TL’ye çıkartıyoruz. Ayrıca 1. ve 2. risk grubunda bulunan ve esnaf başına 500 bin TL olan kredi üst limitinden diğer risk gruplarındaki esnaflara da haziran ayı sonuna kadar yararlanma imkanı getiriyoruz.'' ifadelerini kullandı.

''ALTI KAPTANLA BİR GEMİ YÜRÜMEZ''

CHP, İYİ Parti, Saadet, Gelecek, DEVA ve DP’nin oluşturduğu altılı masa hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan seçime 4-5 ay kala hala altılı masadan bir aday çıkmamış olmasına değindi. ''Gemi tek kaptanla gider'' diyen Erdoğan ''Bir masa kurmuşlar etrafında altı kişi var. Bir de dışlarında var, yedi… Bunların dışında kim var bilmiyoruz. Millet her defasında aday ismi bekliyor. Masadan çıka çıka ülkeyi altı kişi ile yönetecekleri kararı çıktı. En iyi siz bilirsiniz. Altı kaptan bir gemiyi batırır. Tek kaptanla bir gemi gider. Yedekler ayrı. İki şoför bir arabaya muhakkak kaza yaptırır. Bunlar görünürde altı kişiyle ülkeyi yönetmeye talibiz diyorlar. Ülkemizde cumhurbaşkanı seçilebilmek için en az her iki kişiden birinin oyunu almak gerekiyor. Bunların cumhurbaşkanı altı kişiye karşı sorumlu olacakmış.'' dedi.

''DAVULA ALTI TOKMAK BİRDEN İNECEK''

Altılı masa için 'davula altı tokmak birden inecek' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sistemlerini eleştirdiği cümlelerinde şu ifadeleri kullandı;

Ülkenin ve halkın hiçbir meselesinde özgür iradesiyle karar alamayacak birini millet niye başına geçirsin ki. Oyu millet verecek ülkeyi altı kayyum yönetecek. Dünyada eşi benzeri olmayan bir sistem icat ettiler. Bir tane davula altı tokmak birden inecek.