Cumhurbaşkanı Yunan basınında yankı uyandırdı! Manşetlere “Mavi Vatan’ın koruyucusu” olarak aktarıldı!

Cumhurbaşkanı Yunan basınında yankı uyandırdı! Manşetlere “Mavi Vatan’ın koruyucusu” olarak aktarıldı!

14 Mayıs seçim öncesi Türkiye basını dünya tarafından da yakından takip ediliyor. Son olarak Yunan basınında yer alan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklaması geniş yankı uyandırdı. İşte o paylaşım…

Ankara kulisleri bugünlerde çalkalanıyor. 2023 yılının en önemli gelişmesi olarak gösterilen ve Asya merkezli ANI haber ajansının önemle duyurduğu “Türkiye seçimlerini dünya nefesini tutarak izliyor” başlığı yakından takip ediliyor. Son günlerde Yunan basını da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedefini aldı. Yaptığı o açıklamada dünyada bir ilk olan Türk deniz kuvvetlerinin envanterine eklediği en büyük savaş gemisi hedef alındı.

TCG ANADOLU DÜNYA BASININDA!

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 10 Nisan tarihinde hizmete açılan TCG Anadolu havuzlu helikopter savaş gemisi Anadolu yarımadasında nefes kesiyor. İstanbul'un Sedef tersanesinde inşa edilen ve 10 Nisan tarihinde Türk Deniz Kuvvetlerinin envanterine alınan TCG Anadolu dünya basınında gündemindeydi. Son olarak 17 Nisan tarihinde Sarayburnu'nda demirlenmiş ve devasa görüntüsü ile göz doldurmuştu.

“MAVİ VATANIN KORUYUCUSU”

cumhurbaskani-yunan-basininda-yanki-uyandirdi-mansetlere-mavi-vatanin-koruyucusu-olarak-aktarildi-2.jpg

Yunan basını “Erdoğan TCG Anadolu'yu İzmir'e gönderdi” başlığı ile yeni bir haber paylaştı. O haberde “TCG Anadolu'yu mavi vatan'ın koruyucusu olarak nitelendirdi.” Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dediği gibi oradan uygun mesajları vermek için şu anda İzmir'e doğru yola çıkan ifadesi ile başlatılan haberde “TCG Anadolu'nun İzmir'e yol aldığı” dünya basınına duyuruluyordu.

“ATİNA’YA MESAJ GÖNDERİYOR”

ERT yayın kuruluşu Erdoğan'ın bu hamlesi için “Çift yönlü bir mesaj içeriyor” başlığını düşerek paylaşımda bulundu. Özellikle o paylaşımda İzmir için muhalefetin kalesi vurgusu yapılmıştı. İzmir Yunanistan'a yakın olduğu için “Bu hamle ile Atina'ya bir mesaj gönderiyor” sözüne de yer verildi.

MAVİ VATAN GÖNDERMESİ!

Aynı haberi Ta Nea yayın kurumu “Türkiye Cumhurbaşkanı muhalefet ittifakına karşı saldırı başlattı. Türkiye'nin savunma sanayisinin yeni başarısı” diyerek mavi vatana yönelik göndermelerde bulundu.

“KARADENİZ'DE ŞENLİK…”

Proto Thema TCG Anadolu gemisi için ”Erdoğan'ın bakışları altında İstanbul boğazı'nı geçti” başlığı atıldı. Haberin detayında “İstanbul limanından hareket eden uçak gemisi Karadeniz'de şenlikli bir atmosferde yola çıkarıldı” deniliyordu.