Dan Brown'ın yeni kitabı ilk olarak Türkiye’de yayımlanacak

Dan Brown'ın yeni kitabı ilk olarak Türkiye’de yayımlanacak

13 dilde aynı anda yayımlanacak roman 3 Ekim'de okurlarla buluşacak

Kitabın Türkiye satış haklarını elinde bulunduran Altın Kitaplar'dan yapılan açıklamaya göre, ABD'li ünlü yazar Dan Brown'ın Türkiye'de "Başlangıç (Origin)" adıyla yayınlanacak kitabının hikâyesi İspanya'da geçiyor.

Dünya çapında çok satan kitaplar arasına giren ve sinemaya uyarlanan serinin son halkasında, romanın kahramanı Harvard Simgebilim Profesörü Robert Langdon'ın yolu bu sefer Bilbao, Madrid, Sevilla ve Barselona'ya düşecek.

Dan Brown, Başlangıç (Origin) ile bu sefer de insanlığı yüzyıllardır meşgul eden o büyük bilinmezi sorguluyor: “Nereden geldik? Nereye gidiyoruz?”

"Da Vinci Şifresi", "Melekler ve Şeytanlar", "Dijital Kale", "İhanet Noktası", "Kayıp Sembol" ve "Cehennem" kitaplarının ardından yayımlanan "Başlangıç", Türkiye, Brezilya, Fransa, İtalya, İspanya, İsveç, Danimarka, Hollanda, Norveç, Portekiz, Polonya, Katalonya ve Finlandiya'da aynı gün satışa sunulacak.

Kitabı ilk okuyanlar ise saat farkıyla Türk vatandaşları olacak.

Dan Brown kimdir?

Başkanlık Ödülü'nü kazanmış bir matematik profesörü ile ilahiyat müzisyeni bir annenin oğlu olan Dan Brown, bilim ve din gibi paradoksal felsefelerin egemen olduğu bir ortamda büyüdü. Bu birbirini tamamlayıcı görüşlerden aldığı esinle ünlü romanı Melekler ve Şeytanlar’ı yazdı. Bu kitap İsviçre'deki bir laboratuvarı ile Vatikan arasında geçen,  bilim ve din odaklı bir gerilim romanıdır.

Son zamanlarda simgeciliği konu alan gerilimler yazan Brown'ın diğer kitapları arasında Dijital Kale, İhanet Noktası ve Da Vinci Şifresi bulunmaktadır.

Yazar, eşiyle birlikte New England'da yaşamaktadır