Davutoğlu, 6'lı masanın tek aday çıkaracağını açıkladı!

Davutoğlu, 6'lı masanın tek aday çıkaracağını açıkladı!

AK Parti’den ayrılarak Gelecek Partisi’ni kuran Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, merak ile beklenen Millet İttifakı adayına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte Davutoğlu’nun açıklamaları…

AK Parti hükümetine büyük katkıları olan ve bir dönem başbakanlık yapmış olan Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz yıllarda partiden ayrılarak kendi partisini kurdu. Gelecek Partisi’ni kurarak siyasi kimliğine kaldığı yerden devam eden Davutoğlu, sonrasında ise 6’lı masanın üyelerinden birisi olarak seçmenlerin karşısına çıktı. 2023 seçimleri için Millet İttifakı’nın tarafına geçen Davutoğlu, son günlerde seçimlere ilişkin yaptığı açıklamalar ile dikkat çekti.

Seçim tarihinin henüz netleşmediği şu günlerde Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacağı kesinleşti. Bu kesin bilginin ardından gözler Millet İttifakı’nın adayına çevrilirken 6’lı masadan henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmedi. Geçtiğimiz günlerde Millet İttifakı’nın duruma göre 2 aday da çıkarabileceği konuşulurken Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, son açıklaması ile konuya netlik kazandırdı.

“CUMHURBAŞKANI İSMİNİ KONUŞMANIN VAKTİ GELDİ!”

davutoglu-6li-masanin-tek-aday-cikaracagini-acikladi-2.jpg

Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 5 Ocak Perşembe günü düzenlenen 6’lı masa toplantısına ve seçim sürecine ilişkin merak edilenleri yanıtladı. “Oyunun kurallarını koyduk, şu andan itibaren cumhurbaşkanı ismini konuşmanın tam vakti geldi” ifadelerini kullanan Davutoğlu, Millet İttifakı’nın adayının halen belli olmadığını düşündürdü. Toplantıda cumhurbaşkanı adayına ilişkin bir konuşmanın geçmediğine dikkat çeken Davutoğlu, Küçükkaya’nın “Altı liderden birisi cumhurbaşkanı adayı olursa beş lider başkan yardımcısı mı olacak?” sorusunu da yanıtladı.

Davutoğlu, herkesçe merak edilen soruya şu şekilde yanıt verdi: “Bu konuyu netleştirdik. Cumhurbaşkanı içeriden ya da dışarıdan da olsa genel başkanlar doğrudan karar süreçleri içerisinde imza yetkisine sahip olacaklar.”

TEK ADAY OLACAĞI KESİNLEŞTİ!

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayına yönelik konuşmaya devam eden Davutoğlu, kesinlikle tek aday olacağını ifade etti. Davutoğlu, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Tek aday çıkaracağız. Ortak politikalar metni çıkarttık. Metinde hangi alanlarda nelerin yapılacağı var. Ocak sonunda takvim tamamlanmış olacak. Biz 6 ay önce adayı tayin etseydin ne olurdu biliyor musunuz? Gelen cumhurbaşkanı kendisinin Erdoğan gibi bir yetki kullanacağını düşündür ve mutlaka çatışırdık. Şimdi ise çatışma çıkmaz. Biz 6 kişilik bir takımız, sen kaptansın ama oyunun kuralları belli.”