Ekrem İmamoğlu'ndan ADAYLIK SİNYALİ! CHP dağılıyor mu? İmamoğlu: 'DEĞİŞİM' diyerek tüm CHP'lilere seslendi

Ekrem İmamoğlu'ndan ADAYLIK SİNYALİ! CHP dağılıyor mu? İmamoğlu: 'DEĞİŞİM' diyerek tüm CHP'lilere seslendi

Cumhuriyet Halk Partisi 2023 seçimlerinin muhalefet kanadından Cumhurbaşkanı yardımcı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu tüm CHP'lilere seslendi. CHP dağılıyor mu? İşte siyasette son durum...

13'üncü Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından tekrar Cumhurbaşkanı olarak seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın yyeni kabilesini açıklaması gündeminin ardından muhalefet kanadında artarak devam eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesine yönelik çağrısına dönüş olmayınca direksiyona Ekrem İmamoğlu geçti.

thumbs-b-c-71a4f015e2b072ed851e769bd3d7fa22.jpg

Ekrem İmamoğlu'ndan ADAYLIK SİNYALİ! CHP dağılıyor mu? İmamoğlu: 'DEĞİŞİM' diyerek tüm CHP'lilere seslendi- İmamoğlu bugün, CHP'lilere seslenerek 'değişim' sinyali verdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifasının gündemde olması ile birlikte İmaoğlu'nun çıkışları sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, partisi için 'değişim' talebini yineledi. İmamoğlu, partisinin değişen MYK'sına gönderme yaparak, "Değişim tek kurulla olmaz" değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'değişim' talebini yineleyerek, "Seçim kaybettik. Cumhurbaşkanlığı Seçimi'ni kaybettik. Bu seçimlerden sonra da, şunu yapamayız: Aynı şeyleri yapıp yol yürüme gafletine kapılamayız" açıklamasında bulundu. 20221220-chp-imamoglu-kilicdaroglu-1024x768.jpeg

Değişen CHP Merkez Yönetim Kurulu'na da göndermede bulunan İmamoğlu, "Değişim tek kurulla olmaz" dedi.

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle; "Ben siyasete girdiğim her an itibarıyla toplumun beklentisini çok önde tutan bir süreci yaşadım kendi ruh halimde. Milletimiz, ülkemiz her şeyin önündedir. Siyasi partiler hizmet aracıdır. Benim anlayışım budur. Değişim çok önemli bir kavram. Geçtiğimiz hafta yaptığım açıklamamda çok net bir değişim mesajı vermiştim. Ben aynı yerde devam ediyorum, değişim anlayışını en güçlü şekilde talep eder durumdayım.

DEĞİŞİMİ GERÇEKLEŞTİRMEK...

Değişimin sadece heyet ve kurul değişimiyle olmayacağını hepimiz biliriz. Değişim ihtiyacını sadece ben değil toplum istiyor. Kulağımızı tıkarsak bu işler olmaz. Demokrasinin bir neferi olmanın her kavrama dönük mücadeleyi en üst seviyede vermenin bir neferi olmaya devam edeceğim. Aynı yolda yürüyorum.

Siyasi yasak, İBB seçimi, bunların hepsinin cevapları verilmesi gerekir evet ama kervan yolda düzülür. Bunların hepsi çok kolay şekilde çözülür. Mühim olanı değişimi gerçekleştirmek."

ADAYLIK SİNYALİ

Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde ne konuşulduğu sorusuna yanıt veren İmamoğlu, "Bütün duygu ve düşüncelerimi kendisiyle paylaştım. Her zaman söyledim ideallerim uğruna her hususta görev almaktan çekinmem çekinmedim. Süreci takip ediyorum" dedi.