Elektrik faturası gereğinden fazla gelenler dikkat! Bu yöntemle faturanızı 300 TL düşürün

Elektrik faturası gereğinden fazla gelenler dikkat! Bu yöntemle faturanızı 300 TL düşürün

Son dönemlerde elektrik faturası fazla gelenler bu yöntemle elektrik faturanızdan 300 TL kar edin. Peki bu yöntemler neler?

Elektrik faturası gereğinden fazla gelenler dikkat! Bu yöntemle faturanızı 300 TL düşürün: Son dönemlerde elektrik faturalarına üst üste zam gelince faturalarında artış yaşayan vatandaşlar elektrikten nasıl tasarruf edileceği ile ilgili araştırmalar yapmaya başladılar. Peki elektrik faturasının daha az gelmesi için neler yapılır?

Yaptığınız bazı hatalar sebebiyle elektrik faturalarınız aslında ikiye katlanıyor. Bu hataların farkında olarak bir daha yapmamak ise sizin elinizde. Eğer az sonra sıralayacak olduğumuz tasarruf yöntemlerini evinizde uygularsanız elektrik faturanız 300 TL kadar düşecek ve yüksek gelen elektrik faturalarına veda edeceksiniz.

FATURADAN TASARRUF ETMENİN YOLLARI

Öncelikle kullanmadığınız lambaları kapatın. Ayrıca prizde kullanmadığınız şarj aletlerini de mutlaka çıkarın. Telefonunuzun şarjı dolar dolmaz mutlaka prizden çıkarın. Televizyonun veya kullanmadığınız herhangi bir teknolojik aletin de fişini işiniz bittiği gibi çıkarmayı unutmayın.

Bununla birlikte enerji verimliliği sağlayan elektronik aletler ve aydınlatma sistemleri olan teknolojik aletleri kullanmaya özen gösterin.

Evinizin veya apartmanda oturuyorsanız bina yalıtımının olmasını tercih edin. Yoksa mutlaka bakın. Enerji verimliliğine yönelik teknolojileri tercih etmelisiniz. Bununla birlikte pencerelerde mutlaka iki ya da üç katlı cam kullanın.

En çok yapılan hatalardan biri de radyatörleri mobilyaların arkasında bırakmak. Radyatörlerin önünün mutlaka açık olmasına özen gösterin. Kış mevsimlerinde binaların kapılarını açık bırakmamaya özen gösterin. Ayrıca kullanmadığınız odalarınızı tamamen kapatın veya düşük ısıda tutun.

Sıcak su elde etmek için güneş enerjisi ile ısıtma sistemini tercih edin. Bu ve bunun gibi maddelere dikkat ederek elektrik faturalarınızdan tasarruf etmeniz mümkün.