Elon Musk, Twitter Blue planlarını 35’ten fazla ülkede devreye sokmaya hazırlanıyor!

Elon Musk, Twitter Blue planlarını 35’ten fazla ülkede devreye sokmaya hazırlanıyor!

Elon Musk tarafından satın alınan Twitter’ın ‘Blue’ özelliğinden faydalanabilecek olan ülkelerin sayısı arttı. İşte Twitter Blue planı aktif olan ülkeler…

Sosyal medyanın gelişimine ilişkin çalışmalar, platformlar tarafından sürdürülürken; yankı uyandıran pek çok platform da süreç içerisinde el değiştirdi. Özellikle Facebook’un satın alımı ile başlayan süreçte son olarak el değiştiren platform Twitter olmuştu. Tesla’nın CEO’su ve dünyanın en zengin listelerinin zirvesindeki isim olan Elon Musk, Twitter’ı geçtiğimiz aylarda satın almıştı. Pek çok yeniliğe giden Elon Musk, Twitter’dan para kazanmak için de harekete geçti.

Twitter genelinde pek çok yenilik gerçekleştiren ve bazı konularda tepki toplasa da yeniliklerden geri adım atmayan Elon Musk, son olarak aylık 8 dolar ücreti bulunan ‘Twitter Blue’ özelliğini devreye sokmuştu. Ücretli abonelik kapsamında pek çok ayrıcalığı kullanıcılara sunan Twitter için işler pek de istenildiği gibi gitmedi. Bunun üzerine Elon Musk yönetimindeki platform, Twitter Blue özelliğini sağladığı ülkeleri artırma kararı aldı. İşte Twitter Blue planı aktif olan ülkeler…

TWİTTER BLUE, 35’TEN FAZLA ÜLKEDE AKTİF HALE GETİRİLİYOR

elon-musk-twitter-blue-planlarini-35ten-fazla-ulkede-devreye-sokmaya-hazirlaniyor.jpg

Twitter Blue’yu ilk olarak aralık ayında, deme yapan kullanıcılar için doğrulama işaretiyle aylık 8 dolar olarak piyasaya süren Twitter, abonelik kapsamında aynı zamanda 60 dakikalık uzun videolar ve 4 bin karakterlik uzun tweetler yayınlama ve konuşmalarda öncelikli olma gibi özellikleri de sağlayacağını duyurmuştu. Bu kapsamda, planlarının ayrıcalıklarını genişletme kararı alan Twitter, Blue planını bu ay itibariyle 35’ten fazla ülkede sunacağını bildirdi. Bu ülkeler arasında; Hollanda, Polonya, İrlanda, Belçika, İsveç, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Danimarka, Yunanistan, Avusturya, Macaristan, Bulgaristan, Litvanya, Slovakya, Letonya, Slovenya, Estonya, Hırvatistan, Lüksemburg, Malta ve Kıbrıs yer alıyor.

PLANLARDA FİYAT ARTIŞINA GİDİLMESİ BEKLENİYOR

Twitter Blue’dan istediği kazancı elde edemediği öğrenilen Elon Musk’ın yeni sisteminde sadece 300 bine yakın abone olan kişi olduğu öğrenilmişti. Bu nedenle fiyat artışına gitmeyi planlayan Twitter’ın şu an yıllık 84 dolar olan özel abonelik sisteminde yıllık 114 dolar ücret almayı planladığı öğrenildi. Twitter kullanıcıları gelen zamdan memnun olmadıklarını şimdiden dile getirmeye başlamışken; Elon Musk yönetimindeki platformun geri adım atıp atmayacağı henüz bilinmiyor.