Elon Musk yine gündemde! Twitter'da yapılacak yeni değişiklikleri duyurdu

Elon Musk yine gündemde! Twitter'da yapılacak yeni değişiklikleri duyurdu

Dünyanın en zengin adamları listesinde olan ve Space X ve Twitter'ın sahibi olan Elon Musk aldığı yeni kararlarla gündemden hiç düşmüyor. Musk bu sefer de twitter için yeni değişiklikler hazırlandığını duyurdu.

Yaptığı açıklamalar ve güncellemeler ile gündemden düşmeyen Elon Musk bu seferde geçtiğimiz yıllarda satın aldığı sosyal medya platformu olan Twitter için yeni yaptığı değişiklikleri paylaştı.

Elon Musk yine gündemde! Twitter'da yapılacak yeni değişiklikleri duyurdu- Musk, mikroblog uygulamasına yeni özellikler eklemeye hazırlandığını kullanıcılarına aktardı. Ayrıca Musk'ın açıklamalarında, Twitter'daki işletmelerin kullanıcılardan gelen DM'lere direkt yanıt vermesine yönelik çalışmalar olduğunu da belirtti.

3hz7wcpne-t6d8uhpbtpq.webp

Sosyal medyadaki kullanıcıların Twitter'da yanıt verdikleri, beğendikleri ya da retweet'ledikleri bir tweet'le ilgili bir topluluk notu göründğünde o kullanıcıları da bilgilendirmeye başladıklarını da duyurdu. Topluluk notu yani Community Notes bir bili doğrulama uygulaması. Birleşik Krallık, İrlanda, Avustralya, Yeni Zelanda gibi ülkelerde kullanımına başlanan uygulama kısa zaman içinde İspanyolca ve Portekizce konuşulan ülkelere de gelecek. Zamanla uygulamanın tüm diller için kullanıma geçmesi bekleniyor.

Topluluk Notları ile özellikle popülerleşen tweet'lerdeki iddiaların çürütülmesi ve düzeltilmesi böylece yanlış bilgilerin yayılmasının engellenmesi planlanıyor. Uygulamanın adı aslında Birtwatch'ti ancak Elon Musk bu adı sıkıcı bulduğunu belirterek "Community Notes" olarak değiştirdi. Uygulamada not doğru olmadığı ortaya çıkan bir tweetin altına ekleniyor.