Elon Musk'ın Twitter kazancı belli oldu! Aylık 1 kullanıcıdan 8 dolar alıyor ve...

Elon Musk'ın Twitter kazancı belli oldu! Aylık 1 kullanıcıdan 8 dolar alıyor ve...

Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Space X ve Tesla gibi teknoloji devi projelerin sahibi Elon Musk geçtiğimiz yıl Twitter'ı satıl almasının ardından gündemden düşmüyor. Bu kez kazancı ile gündemde.

Twitter'ın CEO'su Elon Musk dünyada milyonlarca kullanıcısı bulunan sosyal medya platformu ile ilgili olarak yeni karar alındığını geçtiğimiz aylarda açıklamıştı.

elon-musk-twitter-kuzen-ise-aldi1.jpeg

Elon Musk'ın Twitter kazancı belli oldu! Aylık 1 kullanıcıdan 8 dolar alıyor ve...- Kamuoyu ile kararlarını paylaşan Musk, 1 Nisan itibari ile Twitter'de mavi tikli olan hesaplardan aylık belirli miktar ödemeleri konusunda mavi tike sahip olabilecekleri yeni kararı duyurmuştu.

Aylık 8 dolar ödeme yapmayan kullanıcılar için abonelik butonu açılmayacağı belirtilmişti. Bir çok mavi tikli kullanıcı karara itiraz etse de Musk geri adım atmayarak abonelik almayan kullanıcıların mavi tikini kaldırdı. twitter-spaces3.jpeg

Elon Musk, yeni para kazanma seçeneğinin kullanımını açıkladığı bir tweet paylaştı. Tweet içerisinde yer alan görselde Musk’un güncel abone sayısının göründüğü fark edildi. Görüntünün alındığı anda 24 bin 700 aboneye sahip olan Musk, abonelerinden yılda 1 milyon 200 bin doların üzerinde kazanç elde edebiliyor.Elon Musk Abone

Herhangi bir profile abone olan bir kullanıcı, en az 4 dolarlık bir abonelik ücreti ödüyor. Kullanıcının seçeceği abonelik paketine göre artabilen bu tutar, profil sahibine aktarılıyor. Elon Musk’ın abonelik sistemi güncel abone sayısıyla minimum kazanç değerine göre hesaplandığında, yıllık en az 1,2 milyon dolar kazandığı sonucuna ulaşılıyor.

Son dönemlerde sıklıkla karşımıza çıkan pasif gelir kavramına burada bir kez daha rastlıyoruz. Yalnızca abonelik sistemini bile göz önünde bulundurursak Elon Musk, aktif iş süreçlerinden kazandığı gelire ek olarak azımsanamayacak bir pasif gelire sahip. Aylık en az 98 bin 800 dolar tutarında bir pasif gelire sahip olan Musk’un bu kazancı, Twitter kullanıcılarının dikkatini çekti.