Erdoğan ilk kabine toplantısını gerçekleştirdi! Cumhurbaşkanı toplantı sonrası asgari ücret zammı hakkında bilgi verdi!

Erdoğan ilk kabine toplantısını gerçekleştirdi! Cumhurbaşkanı toplantı sonrası asgari ücret zammı hakkında bilgi verdi!

Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, 3 Haziran Cumartesi günü göreve başlamak için yeminini etti. Yeminin ardından Erdoğan, yeni kabinede yer alan isimleri tek tek açıkladı.

28 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilen ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları ile Recep Tayyip Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı seçildi. Erdoğan, göreve başlamak için 3 Haziran 2023 Cumartesi günü düzenlenen tören ile yemin etti. Yurtdışından önemli konukları ağırlayan Erdoğan, yemin töreninin ardından konukları için bir akşam yemeği verdi.

Akşam yemeğinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabinede yer alan isimleri açıkladı. Yapılan açıklamalarda birçok isimde değişikliğe gidildiği ve birçok alanda da yeni atamaların olduğu bilgileri yer aldı. Yeni kabine ile ilk toplantı da gerçekleştirildi. Toplantı, dört saat yirmi dakika sürdü.

YENİ KARARLAR AÇIKLANDI

Yeni kabine ile düzenlenen ilk toplantı dört saat yirmi dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Uzun süredir merakla beklenen asgari ücret zammına dair bilgiler aktaran Erdoğan aynı zamanda, bayram ikramiyeleri ile ilgili de bilgiler verdi. Maaş zamlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki Kurban Bayramı tatiline dair de izin açıklamalarında bulundu.

BAYRAM TATİLİ DOKUZ GÜN OLDU

erdogan-ilk-kabine-toplantisini-gerceklestirdi-cumhurbaskani-toplanti-sonrasi-asgari-ucret-zammi-hakkinda-bilgi-verdi-2.jpg

Seçimlerden sonra değişen yeni kabine ile ilk toplantı yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzun saatler devam eden kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda, asgari ücret tespit komisyonunun çalışmalarına başladığını duyurdu. Bu bilginin yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamalarında şu bilgilere de yer verdi; ‘’Emeklilerimizin maaşlarını ve bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz. Asgari ücret tespit komisyonumuzun çalışmaları başlıyor. 26 Haziran ve 27 Haziran’ı idari izin kapsamına almayı kararlaştırdık. Hafta sonları ile beraber vatandaşlarımız dokuz gün bayram tatili yapma imkanı bulacaktır.’’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan bu açıklamalarda bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağına dair net bir bilgi yer almadı. Önümüzdeki günlerde bu konunun netlik kazanması bekleniyor.