EYT'lileri korkutan 3 yıllık hizmet süresi şartı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yalanlandı!

EYT'lileri korkutan 3 yıllık hizmet süresi şartı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yalanlandı!

Geçtiğimiz hafta yürürlüğe girmiş olan EYT yasası milyonların yüzünü güldürürken yasada hizmet süresine ilişkin bir ayrıntının olduğu ileri sürüldü. SGK gereken açıklamayı yaptı.

8 Eylül 1999 tarihinde yürürlüğe girmiş olan bir sigorta kanunu, milyonlarca vatandaşın emeklilik hayallini resmen suya düşürdü. Yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte prim ve sigortalılık süresi şartlarına ek olarak yaş şartı ile de karşı karşıya kalan vatandaşlar, tam 24 yıl boyunca emekli maaşlarına kavuşabilmenin yollarını aradı. Aranan kan ise geçtiğimiz yıl Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın önderliğinde bulundu. Temmuz ayının başında yeni bir yasa için kolları sıvayan bakanlık, ocak ayında dosyayı milletvekillerinin onayına sundu.

Ocak ayının sonundan Meclis Başkanlığı’ndan geçen ve 2 Şubat tarihinde de TBMM Bütçe ve Plan Komisyonu tarafından onaylanan EYT yasa tasarısı, deprem felaketinden ötürü 3 hafta kadar askıya alındı. Felaketin ardından açılan Meclis ilk olarak EYT yasa tasarısını gündeme aldı. Genel Kurul’dan geçen yasa tasarısı, 3 Mart tarihinde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kadınlarda 20 erkeklerde ise 25 yıllık hizmet süresini tamamlayan, ayrıca sigorta giriş tarihlerine göre belirlenmiş olan 5 bin ila 5 bin 975 arasında prim gününü doldurmuş olan EYT’lilere emeklilik hakları tanımlanırken dün yasa ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Milyonlarca EYT’liyi tedirgin eden iddianın ardından Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan resmi bir açıklama geldi.

3 YILLIK HİZMET SÜRESİ İDDİASI!

eytlileri-korkutan-3-yillik-hizmet-suresi-sarti-sosyal-guvenlik-kurumu-tarafindan-yalanlandi.png

EYT yasasından yararlanarak emeklilik haklarına kavuşan milyonlarca vatandaş bağlı bulundukları SGK Müdürlüklerinin önlerinde uzun kuyruklar oluşturmaya devam ederken gündeme şaşırtan bir iddia geldi. Söz konusu iddiaya göre 23 Mayıs 2022 tarihi itibari ile 3 yıldan az hizmet süresi bulunan Bağ- KUR ve Emekli Sandığı çalışanlarının, EYT yasasından yararlanamayacakları ifade edildi.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU’NDAN İDDİALARA YANIT GELDİ!

Gündeme bomba gibi düşen iddianın ardından açıklamada bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu, ileri sürülen 3 yıllık hizmet süresi şartının gerçeği yansıtmadığını ifade etti.