Facebook ve Instagram kullanıcıları dikkat! Üyelik ücreti 15 dolara çıkacak!

Facebook ve Instagram kullanıcıları dikkat! Üyelik ücreti 15 dolara çıkacak!

Ekonomik olarak zorlu bir sürecin içinden geçildiği şu günlerde sosyal medya şirketleri de artan maliyetlerini karşılayabilmek adına ücretli üyelik uygulamalarına başladı. İşte ayrıntılar…

Aylar süren sancılı satın alma sürecinin ardından geçtiğimiz yılın sonuna doğru 44 milyar dolar karşılığında Twitter’ı satın alan Elon Musk, ilk iş olarak binlerce çalışanı işten çıkarmış sonrasında ise ücretli abonelik uygulamasını devreye almıştı. Ücretli abonelik ile mavi onay rozeti uygulamasını devreye sokan ve bu sayede de Twitter’ın gelirini artırmayı hedefleyen Musk birçok Twitter kullanıcısının tepkisini çekmeye devam ederken benzer bir hareket de Meta’dan geldi.

Meta bünyesinde hizmet veren Facebook ve Instagram uygulamaları için harekete geçen Mark Zuckerberg’in iki uygulama için de ücretli abonelik hizmeti sunmaya hazırlandığı öğrenildi. İlgili yeni uygulamanın bu hafta itibari ile bazı ülkelerde test edilmeye başlanacağı bildirilirken yeni hizmet ile birlikte sağlanacak olan avantajlar da şekillenmeye başladı.

“ÖZGÜNLÜK VE GÜVENLİĞİ ARTIRACAK!”

Facebook ve Instagram için geliştirilen ücretli abonelik, bu hafta Yeni Zelanda ve Avustralya’da kullanıcıların hizmetine açıldı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Mark Zuckerberg, resmi kimlik ile hesapların doğrulanmasını sağlayacak ve mavi onay rozeti tanımlayacak olan yeni abonelik hizmetinin özgünlüğü ve güvenli artırmayı hedeflediğine dikkat çekti.

Yeni abonelik hizmeti ile birlikte 18 yaşın üzerinde olan tüm kullanıcılar mavi onay rozetine sahip olabilecek. Ayrıca kullanıcılar Instagram ve Facebook uygulamaları aracılığı ile yayınladıkları hikayeler ve reel videoları için özel etiketler alabilecekler. Ek olarak kullanıcılara ayda 100 ücretsiz yıldız ya da Facebook uygulamasında oluşturuculara ödeme yapabilmeleri için kullanabilecekleri dijital para birimi tanımlanacak.

ABONELİK ÜCRETLERİ BELLİ OLDU!

facebook-ve-instagram-kullanicilari-dikkat-uyelik-ucreti-15-dolara-cikacak.jpg

Elon Musk’ın 8 dolar karşılığında hizmete açmış olduğu ücretli abonelik uygulamasına benzer bir uygulamayı ortaya koyan Mark Zuckerberg, hesapların bilgisayarlar ve akıllı telefonlar aracılığı ile onaylanabileceğini ve böylelikle de ücretli abonelik hizmetinin ayrıcalıklarından yararlanılabileceğini ifade etti. Zuckerberg tarafından yapılan açıklamaya göre hesaplarını bilgisayarları aracılığı ile doğrulamak isteyen kullanıcılar aylık 11,99 dolar, akıllı telefonlar aracılığı ile doğrulamak isteyen kullanıcılar ise aylık 14,99 dolar tutarında ücret ödemek durumunda kalacaklar.