Fatih, Amasra-2 kuyusunda sondaja başladı

Fatih, Amasra-2 kuyusunda sondaja başladı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Karadeniz'de Fatih Sondaj Gemisi'nin Amasra-2 kuyusunda sondaj çalışmalarına başladığını duyurdu.

Fatih, Amasra-2 kuyusunda sondaja başladı - Dünyada enerji krizi boy gösterirken, Türkiye kendi doğalgazını çıkarıyor. Yetmedi bir de çalışmalarına hız kazandırıyor. Kendi enerjisini yerli ve milli imkanlarla elde etmek için başlatılan çalışmalar başarıyla sürdürülüyor.

Abdülhamid Han, Yavuz, Kanuni ve Fatih sondaj gemileri, Karadeniz ve Akdeniz'de görev icra ediyor.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), yeni bir sondaj haberini duyurdu. Fahit Sondaj Gemisi, Sakarya Gaz Sahası bölgesinde tespit edilen Amasra-2'de sondaja başladı.

TPAO, gelişmeleri sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda duyurdu. Paylaşımda, 'Keşfin Fatih’i, Amasra-2’de! Fatih Sondaj Gemisi, Sakarya Gaz Sahası’ndaki yeni tespit kuyusu Amasra-2’de sondaja başladı. Türkiye’nin enerjisi için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.' ifadelerine yer verdi.

Enerjide tam bağımsız Türkiye yolunda emin adımlarla ilerleniyor. Dünyanın en güçlü arama ve sondaj filosuna sahip ülkemiz Mavi Vatan'ı didik didik arıyor. Karadeniz'de 1 trilyon dolar değerinde bulunan Sakarya Gaz Sahası ardından Amasra-2 kuyusuna gözünü diken Fatih, sondaj çalışmalarına başladı.

2023 Mart ayında Karadeniz gazı konutlara nakledilecek. Türkiye'ye 9-10 yıl yetecek kapasitede Sakarya Gaz Sahası ardından bölgede çalışmalar sürdürülüyor. Yeni müjdelerin geleceği söyleniyor. Yakında açıklamalar peş peşe yapılacak. Tahminlere göre, bölgede devasa rezerv çıkarılmayı bekliyor.

fatih-amasra-2.jpg

Türkiye artık enerjide ithal eden değil ihraç eden ülke konumuna yükselmek istiyor. Bölgede dünyaya enerji ihraç eden ülkelerin varlığında Türkiye'de değerli yer altı kaynaklarına dair yeterliliğin bulunmadığı söyleniyor olsa da Mavi Vatan'da keşfedilmemiş yeni sahaların olduğu inancı hakim.

Karadeniz ve Akdeniz'den çıkartılacak doğalgaz, Anadolu coğrafyasından gelen yeni petrol kuyuları ile birlikte Türkiye artık söz dinleyen değil söz söyleyen ülke oldu.