FDA Elon Musk'ın insanlı deneylerine izin vermedi!

FDA Elon Musk'ın insanlı deneylerine izin vermedi!

Yeni girişimi Neuralink için onay başvurusunda bulunan Elon Musk’a Amerika Birleşik Devleti Gıda ve İlaç Dairesi (FDA)’nden olumsuz yanıt geldi. İşte ayrıntılar…

Gerek katlanarak artan serveti gerek ise son Twitter girişimi ile dikkatleri üzerine çekmeye devam eden milyarder Elon Musk, yeni girişimleri ile de adından söz ettirmeye başladı. İnsanlığı yakından ilgilendiren işlere imza atan ve bazı konularda öncü olmak isteğini barındıran Musk, bu kez de reddedilme yanıtı ile gündeme geldi.

CEO’su olduğu beyin- bilgisayara arayüzü (BCI) girişimi Neuralink için geçtiğimiz haftalarda yeni bir adım atan ve insanlı deneyler için harekete geçen milyarder iş insanı Elon Musk, Amerika Birleşik Devleti Gıda ve İlaç Dairesi’nin engeline takıldı. Kurum, Musk’ın isteğine karşılık olumsuz yanıt verdi.

TALEBİ REDDEDİLDİ!

Beyin- bilgisayara arayüzü Neuralink ile dikkatleri üzerine çeken Elon Musk, yeni bir haber ile gündeme geldi. Reuters tarafından düzenlenen rapora göre Musk, Neuralink için hayvan deneylerine başlamıştı ancak Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi Neuralink’in insanlar üzerinde test edilmesine izin vermedi. FDA tarafından verilen red kararının nedeni, daha önce Neuralink’in test edildiği bazı domuzların ölmeleri ile ilişkilendiriliyor.

NEURALINK ÇALIŞANLARI KONUŞTU!

fda-elon-muskin-insanli-deneylerine-izin-vermedi-2.jpg

Elon Musk’ın insan beynine girme hayalini bir süre daha ertelemesi gerekirken Neuralink’in hem mevcut hem de eski çalışanları Reuters’a konuştu. Çalışanlar, Neuralink ile ilgili olarak şunları söyledi: “Ajansın başlıca güvenlik endişeleri arasında lityum pili var. Küçük kabloların beynin diğer bölgelerine geçme ihtimali ve cihazın beyin dokusuna zarar vermeden çıkarılıp çıkarılamayacağı ve nasıl çıkarılacağı gibi birtakım endişeler var.”

Musk’tan bataryanın başarısız olma ihtimalinin çok düşük olduğuna dair garanti isteyen FDA, aksi takdirde beyne ya da dokuya zarar verebileceğine dikkat çekti. Yanı sıra yerleştirilen implantın beynin gri maddesine kadar uzanan elektrik uçlarının hassa olmasından da endişe duyulduğu ifade edildi. Uçların kolay çıkartılamaması durumunda beynin önemli bir bölümünün riske girebileceğini belirten FDA, Musk’ın bu problemleri halletmesi gerektiğine dikkat çekti.