FETÖ'süz 15 Temmuz mesajı yayınlayan AK Parti MKYK üyesi Bülent Karakuş'tan skandal ifade: 'Kanunsuz askeri kalkışma'

FETÖ'süz 15 Temmuz mesajı yayınlayan AK Parti MKYK üyesi Bülent Karakuş'tan skandal ifade: 'Kanunsuz askeri kalkışma'

FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan ve 20 Mayıs'ta AK Parti üyesi yapılıp 21 Mayıs'taki AK Parti 3’üncü Olağanüstü Kongresi’nde, Merkez Karar Yürütme Kurulu’na (MKYK) seçilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu

Muğla'da hakkında FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle soruşturma açılan AK Parti  MKYK üyesi Bülent Karakuş, 15 Temmuz için yayınladığı mesajda FETÖ bile diyememesi dikkat çekti.  

 

KANUNSUZ ASKERİ KALKIŞMA

 

250 şehit verdiğimiz 2 bini aşkın gazimiz olan 15 Temmuz hain darbe girişimi için "kanunsuz askeri kalkışma" ifadelerini kullanan Karakuş mesajı sosyal medya hesabından paylaştı.

 

 

FETÖ ÜYESİ OLMAKTAN DOLAYI SORUŞTURMA AÇILDI

 

Muğla'da hakkında FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle haber yapan yerel gazeteciler Hayrettin Şaşmaz, Mete Kalay ve Özcan Özgür hakkında "ifitira ve hakaret ediyorlar" gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı aynı zamanda da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olan Bülent Karakuş'un FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma açıldığı ortaya çıktı. 

 

FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan AK Parti  MKYK üyesi Bülent Karakuş'un MKYK seçildikten sonra sosyal medyada paylaşımlarda bulunarak: ‘MKYK listesine girdiğim için onur ve gurur duydum. Ancak kamuoyu şunu bilsin benim böyle bir talebim olmadı. Muğlamıza hizmet etmek benim için şereftir. 2013 yılının Mayıs ayında yapılan oda seçimlerinden sonra ‘oda seçimlerine FETÖ karıştı’ iddiası, 3 kişi tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Paylaşımların gündemde tutulması üzerine bu kişilerden 2016 yılının Ekim ayında şikayetçi oldum. Savcılık takipsizlik kararı verdi. 3 kişi de 2017 yılı Mart ayında yine hakkımda şikayet dilekçesi vererek iddialarını gündeme getirdi. Bu soruşturma devam ediyor. Listeye girmemin ardından hakkımda sosyal medyada karalama kampanyası başlatıldı. Yapılanları kınıyorum.’ demişti.

 

SORUŞTUMA HALA DEVAM EDİYOR

 

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının  yerel gazetecileri haklı bulan kovuşturmaya yer olmadığına dair kararında; Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş'un FETÖ silahlı terör örgütüne üye olma suçundan soruşturmasının bulunduğu ve halen devam ettiği belirtiliyor.

 

İŞTE O BELGELER :