Giresun Açık Cezaevi 7 milyon Liraya satılıyor!

Giresun Açık Cezaevi 7 milyon Liraya satılıyor!

Devletten satılık cezaevi! Giresun Açık Ceza İnfaz Kurumu için İl Özel İdaresi tarafından yayımlanan ilan ile satılacağı duyuruldu.

29 Ocak 2023 tarihli Resmi Gazete ile ilan yayımlayan Giresun İl Özel İdaresi, mülkiyeti Giresun İl Özel İdaresine ait 2 taşınmazı ihale ile satacağını duyurdu. Söz konusu taşınmazlar için yayımlanan ilan kapsamında Giresun İli Keşap İlçesi Karabedir Mahallesinde bulunan eski Giresun Açık Ceza İnfaz Kurumu ve arsası da satışa çıktı.

Hatırlanacağı üzere Keşapta bulunan Giresun Açık Cezaevi kapatılarak cezaevinde bulunan mahkumlar Espiyede yapılan yeni Bölge Cezaevine taşınmışlardı. Bölge halkı bu alana müstakil Giresun Adliyesi yapılmasını bekliyordu. Eski cezaevi ve arsası için İl Özel İdaresi tarafından satış ilanı yayımlandı.

KAPATILAN GİRESUN AÇIK CEZAEVİ NE OLACAK?

Alınan karar ile Giresun E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu ile Keşapta bulunan Giresun Açık Cezaevi kapatılarak cezaevinde bulunan mahkumlar Espiyede yapılan yeni Bölge Cezaevine taşınmıştı. Taşınma sonrası beklenen karar çıktı ve eski cezaevi ile arsasının satılacağı ilan edildi.

satis-karari.jpg

Toplam büyüklüğü 2 bin 925 m2 olarak belirlenen eski cezaevi ve arsası için belirlenen tahmini bedel 7 milyon 50 bin TL olarak belirlenirken satış ihalesinin 28 Şubat 2023 tarihinde yapılacağı açıklandı. İhaleye katılmak isteyen kişi ve kurumlar bunun için istenen belgeleri teklifleri kapsamında, belirtilen ihale saatine kadar, kapalı zarf içerisinde sıra numaralı alındılar karşılığında İhale Komisyonuna (İl Encümenine) teslim etmekle yükümlü tutulacaklar. İhaleyi kazanan kişi ya da kurum ihale bedelini 15 gün içerisinde peşin ödeyecek.